Már egymillió kkv-t segít a Facebook Blueprint

Hírek

A Facebook Blueprint egy globális képzési és minősítési program a Facebookon és Instagramon folytatott marketingtevékenységről.

A Facebook Blueprint egy globális képzési és minősítési program a Facebookon és Instagramon folytatott marketingtevékenységről, amelyre mostanra 1 millió kis-, és középvállalat regisztrált világszerte.

A Facebook Blueprint-et 2015-ben indították el azért, hogy elősegítsék vele a kis-, és középvállalatok növekedését. A programhoz idén novemberre már 1 millió vállalkozás csatlakozott világszerte.

A Blueprinten több mint 90 online tanfolyamatot lehet ingyenesen elvégezni, ezekhez a vállalatok munkatársainak mindössze egy Facebook-fiókra van szüksége. Ennek köszönhetően indulása óta a világ 150 országából több mint másfélmillió felhasználó eddig mintegy 3,5 millió elektronikus tanfolyamot végzett el rajta.

A közösségi oldal szolgáltatásainak szakszerű, rutinos használata ma már kulcsfontosságú, a Facebook nemrég készült – mellékelten letölthető – Future of Business Survey című kutatása szerint azonban a világszerte működő kis-, és középvállalatok 42 százaléka leginkább egymástól szerez új ismereteket a témában.

Nem csak kis- és középvállalatok, de ügynökségek is használják a Blueprintet elsősorban munkatársak toborzása során, míg a non-profit szervezetek ezen a platformon keresztül képezik önkénteseiket arra, hogy még hatékonyabban tudjanak adományokat gyűjteni. A digitális és reklámügynökségek munkatársai pedig azért szereznek minősítést a Blueprinten keresztül, hogy igazolni tudják, hogy értenek a facebookos marketinghez.

Az alábbiak a legnépszerűbb online tanfolyamok a Facebook Blueprinten:

  • Üdvözöljük a Facebook-marketingben! (Welcome to Marketing on Facebook)
  • Hirdetési irányelvek a tartalomhoz, kreatívokhoz és targetáláshoz (Ad Policies for Content, Creative, and Targeting)
  • Best Practice-ek márkák számára (Brand Best Practices)
  • Így terjeszd ki a kampányod elérését az Audience Network rendszerrel! (Extend Your Campaign’s Reach with Audience Network)
  • Targetálás: alapvető célközönségek (Targeting: Core Audiences)

„A Facebook elkötelezett az iránt, hogy a Blueprint oktatási és minősítési rendszeren keresztül megismertesse a vállalatokat a Facebookon és az Instagramon elérhető marketingmegoldásokkal, így segítve a munkájukat” – mondta el Robert Bednarski, a Facebook közép-kelet-európai régiós vezetője.

A Blueprint három típusú edukációs szolgáltatást kínál: az eLearning szekcióban online kurzusokat lehet elvégezni, melyek között egyszerű, akár 15 perc alatt elvégezhető kurzusok is különböző nehézségi színvonalat képviselnek a kezdőtől a haladóig. A Blueprint Live egy meghívásos rendszerben elérhető interaktív, személyre szabott képzési program ügynökségek és ügyfeleik számára, amely a Facebook-, és Instagram-marketing stratégiai alapjainak elsajátítását teszi lehetővé. Azok a vállalatok, akik csatlakoztak a programhoz, a megfelelő vizsgál elvégzésével megszerezhetik a hivatalos Blueprint Certification minősítést, amely igazolja haladó szintű szakmai ismereteiket a Facebook platform használatában.

Future of Business Survey

SOCIAL MEDIA