Magyar versenyzőt is shortlistre tett a Siemens Media Award nemzetközi zsűrije

Hírek Kiemelt

Zákányi Virág munkáját több mint száz pályázatból választották a legjobb öt közé.

 

A bolgár, a lengyel, a szerb és a szlovák pályázó mellett Zákányi Virág is a Siemens Media Award nemzetközi zsűrijének shortlistjére került, a GyártásTrend honlapján 2023 októberében publikált, „Terápia VR-szemüvegben cikkével. A kilenc közép- és kelet-európai ország (Ausztria, Bulgária, Csehország, Horvátország, Lengyelország, Szerbia, Szlovákia és Szlovénia) médiaszakembereinek kiemelkedő teljesítményét díjazó pályázat második, egyben döntő fordulójában több mint 100 pályamunka közül választották ki a nyertest.

A díj nemzetközi eredményhirdetését május 24-én tartották Bécsben, ahol Yonko Chuklev-et, a bolgár Robotika és Automatizálás Szakmai Szövetség munkatársát választották győztesnek „Az EU legszegényebb régiójának újjáélesztése a technológiával” c. blogbejegyzése kapcsán. Chuklev ezzel egy kétszemélyes utazást is nyert a Salzburgi Ünnepi Játékokra, ahol a művészi tartalom mellett a kulisszák mögé is bepillanthatnak, és közelebbről megismerhetik a színpad mögött rejlő technológiákat.

A pályázat első, hazai fordulójára ezúttal is a „Célszerű technológia” jelmondattal olyan, 2023. április 1. és 2024. április 5. között publikált médiatartalmakkal lehetett nevezni, amelyek rámutattak, hogy a technológia hogyan segíti a fenntarthatóság, a gazdaság vagy a társadalom fejlődését. Magyarországon 21 pályázatot értékelt a független zsűri, és öt pályamunkát díjaztak, akik egyúttal tovább is jutottak a nemzetközi versenybe. Idén a hazai első helyezettnek járó díjat Kis Judit nyerte, a Forbes 2023. júniusi nyomtatott számában megjelenő, újratölthető aeroszolos dezodor-innovációról szóló „Nem próbálkoznak, hanem belekezdenek, és megcsinálják c. cikkéért.

A tavalyi évben is hasonlóan sikeres szereplést tudhattak maguk mögött a magyar újságírók a Siemens régiós versenyén: 2023-ban Siemens Media Award második helyezettnek járó, nemzetközi díját Bagi László, a Forbes munkatársa hozhatta haza, „A zöld rendszámos kukásautók nem ébresztenek fel c. cikkével.

A tervek szerint 2025-ben is folytatódik a Siemens Media Award.

 

SOCIAL MEDIA