Lezárult a VGP Park Budapest Aerozone építésének első üteme

Hírek

A logisztikai és könnyűipari ingatlanok európai szolgáltatója 10 000 m2 területű raktárépületet adott át a Boxy Logisztikai Zrt. részére. A robottechnológiához igazított épületben egybefüggő, dilettációmentes ipari padlót alakítottak ki, emellett elkészültek az irodahelyiségek, pihenőszobák is és egy kerti tó is színesíti az új logisztikai központot.

 

Az átadást követően három további ütemben készül majd el a teljes ipari ingatlankomplexum, ahol további 50 000 m2 épület tervezését és kivitelezését vállalta a VGP magyar csapata. Az Üllő és Vecsés határán, közvetlenül az M0-ás körgyűrű mellett és az M4-es autópálya csomópontjánál található Budapest Aerozone Parkban található raktárépület a cég első reptéri zónában épített projektje Magyarországon.

A park Budapest keleti ipari régiójához tartozik, a reptér és az autópályák közelsége kiemelkedő szerepet kap közlekedési szempontból ugyanis innen könnyen megközelíthetőek mind a hazai nagyvárosok mind a környező országok kiemelt úti céljai. Ideális helyszín a logisztikai szolgáltatóknak és a raktározással foglalkozó kereskedelmi és gyártó cégeknek” – mondta el Pálovics Károly, a VGP magyarországi country managere.

A megrendelő, a Boxy Logisztikai Zrt. új fulfillment központjában robotokkal szolgálják ki a webáruházak rendeléseit, ezért a padlók kialakításánál különös figyelmet kaptak az egybefüggő, sima felületek és az új technológiákhoz igazított belső kialakítás is. A projekt a Breeam Very Good minősítése már folyamatban van – írják.

A state-of-the art technológia mellett a fenntarthatóság és az energiahatékonyság a VGP által fejlesztett kereskedelmi ingatlanok központi paraméterei. A vállalat elkötelezte magát amellett, hogy 2025-re szén-dioxid-semlegessé válik, továbbá BREEAM-minősítéssel és zöld energiával dolgozik. Ennek eredményeképpen a teljes portfólió 61,2%-a rendelkezik környezetvédelmi tanúsítvánnyal, párhuzamosan a VGP Megújuló Energia Részlegének zöld energiatermelő kapacitása 120,9 MWp-ra nőtt, további 53,7 MWp pedig előkészítés alatt áll. A 2019-ben létrehozott VGP Alapítvány már 29 olyan projektet karolt fel, amelyek társadalmi kérdésekkel, természetvédelemmel és kulturális értékek védelmével foglalkoznak, és eddig több mint 12 millió euróval támogatta ezeket – teszik hozzá.

 

SOCIAL MEDIA