Kompromisszummentes ebédmenüt kínál a Spago

Hírek

A Spago Budapest a világ hatodik leggazdagabb séfjének birodalma, világszerte több mint 100 éttermi egységet ölel fel, a Wolfgang Puck Fine Dining Group ékkövének számító Spago első európai étterme több mint két évvel ezelőtt nyílt meg Budapesten a Matild Palotában.

Wolfgang Puck és csapata folyamatosan felügyeli az éttermet, és együttműködnek a helyi séffel, Szántó Istvánnal. Ott vannak minden egyes újítás bevezetésénél, és képviselik azt, amit a Hollywood Boulevardon saját csillaggal is büszkélkedő séflegenda a legfőbb értéknek tart éttermeiben: „A legfontosabb, hogy a vendégeket boldoggá tegyük, mindegy hol vagyunk jelen a világban. Nem számít más, csak az, milyen vendégélményt nyújtunk.”

Szántó István

Az étterem alapanyag-központú fúziós konyhát visz és innentől fogva ebédidőben is kiváló választásnak bizonyul majd. „Ebédidőben is érdemes betérni hozzánk. Teljesen új arcát mutatja az éttermünk ilyenkor, nemcsak a nappali időszak, hanem az ételeink kialakítása szempontjából is. Könnyedebb, frissen, gyorsan elkészíthető, tartalmas fogásokkal várjuk vendégeinket” – mondta Szántó István, a Spago Budapest Executive Chef-je, aki szerint az ideális ebédnek egyszerűnek, könnyűnek, finomnak kell lennie. „Tetsu Yahagi, a Wolfgang Puck Fine Dining Group kulináris fejlesztési igazgatója rendszeresen jön hozzánk, amikor egy új fejezet kezdődik az étterem életében. Az ő javaslatára bár átemeltünk a vacsorából néhány jellegzetes ételt, amit mindenki szívesen kipróbálna akár ebédre is, de új választékkal is előálltunk” – tette hozzá.

Az ételek között házi készítésű tésztákkal, széles saláta és pizzaválasztékkal, illetve egy-két klasszikus Spago-fogással lehet találkozni a változatos előétel kínálat mellett. Az ebédmenün megtalálhatjuk az olyan közönségkedvenc Spago klasszikusokat is, mint a fűszeres tonhaltatár vagy a híres füstölt lazacos pizza.

„Szerettük volna, ha az esti étlap már felvillan némileg a déli kínálatban is. Ami számunkra a legfontosabb, hogy akármikor is érkezik a vendég, a legjobb összetevőkből készült ételeket fogyaszthassa. A minőség ugyanaz” – mondta Tetsu Yahagi, aki két hetet töltött együtt a csapattal az új menü kidolgozása közben és olyan fogásokat álmodott meg a csapattal közösen, mint a grillezett Angus-steak saláta vagy a kézzel vágott papardelle gombával.

Újdonság a faszénen grillezett SPAGO Burger a menün, ami a Los Angelesi egységben is nagy kedvenc. A hamburgerbuci házi készítésű, saját szósszal tálalják, a húspogácsa  első osztályú, érlelt amerikai marhahúsból készül. Emellett természetesen a hagyományos ételek is megjelennek ez étlapon, úgymint a bécsi szelet osztrák burgonyasalátával, vagy a serpenyőben sült csirkemell supreme. További újdonságként még két vegetáriánus étel is felkerült a menüre, amivel nem csak a vegetáriánusoknak szeretne kedvezni az étterem, hanem azoknak is, akik ebédidőben egy könnyedebb fogásra vágynak: az izgalmas shiitake gomba tostada előételként (a nyitóképen), vagy a miso mázas zeller “steak” főételként.

Fűszeres tonhaltatár

A változatosság mellett volt még egy fontos szempont az ebédmenü kialakításakor és ez nem más, mint az időfaktor. Az üzleti negyed közepén elengedhetetlen, hogy ne csak minőségi, de gyors kiszolgálást is kapjanak a Spagoba betérő üzletemberek, akik sok esetben egy ebéd közben bonyolítják le tárgyalásaikat. Számukra alkotta meg az étterem az ebédmenün belül az Expressz Ebéd szekciót, ahol vállalják, hogy 1 óra alatt alatt asztalra kerül 3 fogás, mindez fix áron. „Az adagjaink híresek arról, hogy igen bőségesek, de ebben az Expressz Ebéd kategóriában ügyeltünk arra, hogy a három fogás pont jólesően tegyen ki egy teljes ebédet” – mondta Szántó István.  

A közönség kérésére bevezetett ebédmenü a tervek szerint szezononként, illetve a vendégek  visszajelzése alapján fog változni, és üde színfoltként jelenik meg a főváros hasonló kínálatai között – írják.

SOCIAL MEDIA