Új márkanév alatt üzemelhetnek az orosz McDonald’s éttermek

Hírek Kiemelt

A McDonald’s hivatalosan is bejelentette, hogy Alekszandr Govor jelenlegi licensztulajdonosnak adja el oroszországi üzlethelyiségeit, aki új márkanév alatt üzemeltetné az éttermeket.

 

A cég 847 étteremmel rendelkezik Oroszországban. Védjegyeit megtartja ugyan Oroszországban, de az értékesítés után nem fogja engedélyezni a cégnév, a logó, a márkajelzés és az étlap használatát. Az orosz kormány minden szükséges támogatást megad az induláshoz az új tulajdonosnak – jelentette be Gyenisz Manturov orosz ipari és kereskedelmi miniszter.

„Az ukrajnai háború okozta humanitárius válság és az azt előidéző kiszámíthatatlan működési környezet arra a következtetésre késztette a McDonald’s céget, hogy az oroszországi üzletág további tulajdonlása már nem tartható fenn, és nem áll összhangban a McDonald’s értékeivel sem” – áll a gyorsétteremlánc közleményében.

Az amerikai gyorsétteremlánc tavaly bevételének 9 százalékát, mintegy 2 milliárd dollárt termelt ki az orosz és az ukrán piacon. Oroszországi és ukrajnai éttermeinek bezárása óta a vállalat havi 55 millió dollárt veszített. Az oroszországi távozással kapcsolatban felmerülő költségek miatt a cég 1,2-1,4 milliárd dolláros egyszeri leírásra számít a mérlegében.

A McDonald’s oroszországi és ukrajnai éttermei egyelőre zárva tartanak, de a dolgozókat továbbra is fizetik – teszi hozzá a 24.hu.

 

Fotó: Shahbaz Ali/unsplash.com

 

SOCIAL MEDIA