Kiss Ottó a Sportal.hu ügyvezető igazgatója

Karrier Kiemelt

Kiss Ottó személyében 2024. március 25-én ügyvezető igazgató érkezik a Sportal.hu élére. Szoros együttműködésben a Ringier Hungary médiavállalattal, a svájci székhelyű Ringier Sports Media Group (RSMG) 2022 októberében indította el Magyarországon a Sportal.hu digitális sportmédia-platformot, amely a hazai sportrajongókat látja el azonnali sporteredményekkel, videókkal, kommentárokkal, elemzésekkel, interjúkkal és statisztikákkal.

 

Robin Lingg, a Ringier Sports Media Group igazgatóságának elnöke így nyilatkozott: „Büszke vagyok arra, amit a Sportal.hu csapata eddig elért, és szeretném megköszönni Kovács Tibornak, a Ringier Hungary vezérigazgatójának az indulás során nyújtott támogatását. Azáltal, hogy Kiss Ottó ügyvezető igazgatóként érkezik a Sportal.hu élére, még jobban összpontosíthatunk a magyar sportmédia-üzletágunk építésére Magyarországon, ahol ennyire kiváló a sportkultúra és ennyire szenvedélyes a sport iránti szeretet. A Sportal.hu egy vonzó hirdetési felület a különböző fogyasztói csoportok és márkák számára, ezen a területen továbbra is bővítjük kínálatunkat – különösen az EURO 2024 előtt. Köszöntjük Ottót a csapatban!”

Mielőtt a Sportal.hu-hoz csatlakozott, a szakember a Sony Pictures Television Networks (ma Antenna Entertainment CEE) márkaigazgatója volt, ahol 2017-től a médiavállalat közép-kelet-európai portfóliójának fejlesztéséért volt felelős. Részt vett a sportjogok és -márkák regionális felügyeletében, erős szakmai hálózatot épített ki Romániában, Bulgáriában és Görögországban – olyan országokban, amelyek átfedésben vannak a Ringier Sports Media Group portfóliójának piacaival. Ezt megelőzően Kiss Ottó független tanácsadóként dolgozott együtt médiacégekkel, többek között üzlet-átstrukturálás, márkaépítés, piacfejlesztés, stratégiaalkotás, disztribúció és M&A terén nyújtott tanácsadói szolgáltatást.

„Nagyon várom, hogy a Sportal.hu főszerkesztőjével, Kecskés Istvánnal és csapatával közösen szembenézhessünk a sportmédia kihívásaival. Célunk a piacvezető szerep. A Sportal.hu-val kiemelten készülünk a 2024-es labdarúgó-Európa-bajnokságra! Nem csupán közvetítjük azt, hanem megragadjuk és átadjuk a nézőknek és olvasóknak a játék szenvedélyét, a diadal minden pillanatát” – mondta a bejelentés kapcsán Kiss Ottó, a Sportal.hu ügyvezető igazgatója.

 

SOCIAL MEDIA