Kicsoda Ahsoka Tano?

Hírek Kiemelt

Amennyiben még sosem hallottál Ahsoka Tanoról, akkor a Disney+-ra augusztus 23-án érkező sorozat tökéletes alkalom lehet, hogy megismerd őt.

 

Ahsoka karaktere 15 éve tűnt fel először a 2008-as „Star Wars – Klónok háborúja” című animációs filmben. Anakin Skywalker fiatal Togruta fajú padawanja egy bátor, hűséges és kíváncsi, ugyanakkor kicsit szkeptikus és mogorva karakter, akiből igen hamar közönségkedvenc és nem mellesleg a franchise első női jedi főszereplője lett. A „Klónok háborúja” (2008-2020) és a „Lázadók” (2014-2018) animációs sorozatban a rajongók nyomon követhették ahogy a vakmerő tinédzserből erős harcos vált, majd végül elhagyta a Jedi Rendet, és elveszítette egykori mesterét, aki átállt a Sötét oldalra.

 

Élő szövet filmvásznon

A Star Wars univerzum animációs sorozatait és a filmeket korábban külön fejlesztették, azonban a Lucasfilm 2012-es felvásárlása után elkezdtek gondolkodni az élőszereplős Star Wars tévésorozat lehetőségén. A lista élén már akkor az az Ahsoka állt, akit Dave Filoni alkotott meg 2008-ban. George Lucas is támogatta egy erős női karakter felemelését: egy olyan hősnőt szeretett volna, akivel a lányai is azonosulhatnak. A lehetőség tehát adott volt, de még mindig volt egy bökkenő: a Lucasfilm ekkor még mindig nem rendelkezett azzal technológiával, vagyis protézisekkel és vizuális effektekkel, hogy életre keltse Ahsokát és jellegzetes csíkos „haját”. A megoldás végül Rosario Dawson lett, aki már hosszú évekkel ezelőtt kifejezte rajongását Ahsoka iránt és végül 2022-ben bemutatkozhatott a Mandalorian sorozatban – a rajongók legnagyobb örömére.

 

Ez történt korábban…

Ahogy az már ismert, Ahsoka Tano először a „Star Wars – Klónok háborúja” animációs sorozatban tűnt fel Anakin Skywalker padawanjaként. Részről-részre vált egyre tapasztaltabbá és képzettebbé. Később azonban kiábrándul a Jedi rendből, miután megvádolják, hogy részt vett egy merényletben. Bár Anakin kitart mellette és segít tisztázni a nevét, végül kilép a Jedik közül, és önállóan folytatja küldetését és harcát a birodalom ellen.

A „Lázadók” sorozatban Ahsoka már sokkal érettebben tér vissza. Ekkor találkozik Ezrával, a fiatal, az Ellenállásban harcoló tehetséges Jedivel. Tanítványává fogadja a fiút, és közös kalandjaikban találkoznak pár jól ismert karakterrel a múltból: Rex kapitánnyal és a 66-os parancsot túlélő klónokkal, Darth Maullal, valamint Ahsoka megküzd és le is győzi korábbi mesterét Dath Vadert. A sorozat végén azonban Ezra önfeláldozó döntést hoz, önként vállalja, hogy megmenti Ahsokát és másokat a Birodalomtól. Ennek és egy időtornádónak hatására azonban a galaxis egy ismeretlen pontján köt ki. Őt keresi majd Ahsoka az élőszereplős sorozatban.

A „Star Wars: Ahsoka” augusztus 23-tól elérthető a Disney+ kínálatában.

 

SOCIAL MEDIA