Ismerkedj a robotokkal!

Hírek

A májusi Ipar Napjai kiállításon a Mobile Industrial Robots (MiR) standján az autonóm mobil robotok legújabb generációját mutatják be, bárki kipróbálhatja a mindössze 67 kg-os, de 200 kg-ot emelő és 500 kg-ot húzó robotot is.

A mobil robotok egyik leggyorsabban növekvő gyártóvállalata, a Mobile Industrial Robots(MiR) most a széles közönség számára Budapesten mutatja be, milyen lehetőségek rejlenek termékeikben a belső szállítmányozást illetően. Május 15-18. között az Ipar Napjai kiállításon az érdeklődők a MiR100 és (először hazánkban) a MiR200 robotokkal találkozhatnak az A pavilon 111CE standján.

Az együttműködő mobil robotok a robotikai piac új szegmensét képviselik, és a régiónkat érintő különböző kihívásokra is választ adhatnak. Biztonságos módon optimalizálják a gyáron belüli logisztikát, segítenek elkerülni a költséges torlódásokat az anyagáramlásban, és növelik a termelési hatékonyságot. A megfizethető MiR robotok akár egy éven belül is megtérülhetnek.

A legfejlettebb, együttműködő és biztonságos

A vállalat növekedésének egyik jelentős tényezője a MiR100 mellett a 2017 tavaszán forgalomba hozott MiR200. A robot 200 kg-ot emel, 500 kg-ot húz, ESD védett és tisztatér tanúsítvánnyal rendelkezik. A termék egyértelműen megfelel a piac igényeinek, és növeli az autonóm, mobil robotok potenciális alkalmazását. A MiR standján a MiRHook-kal felszerelt robotok olyan, fáradságos mindennapi feladatokat fognak egyszerűen elvégezni, amelyek alól a dolgozók tehermentesíthetőek. A látogatók így saját szemükkel bebizonyosodhatnak képességeikről.

Itthon is elérhető

A magyar gyártók is elkezdték alkalmazni a MiR új technológiáját, egyre több mobil robot közlekedik a gyártósorok vagy egyéb belső logisztikai területek mellett.

A MiR egy kiterjedt és elkötelezett forgalmazói hálózattal rendelkezik, melynek célja a gyártók támogatása, megkereséseinek kezelése, valamint az értékesítés utáni szolgáltatások nyújtása. Magyarországon jelenleg két forgalmazója van a MiR-nek, a B&O Engineering Kft. és a Ronix Automatica Kft.. Akik a hazai információk iránt érdeklődnek, a standokon kaphatnak felvilágosítást: előbbit az A pavilon 108D, utóbbit az A pavilon 113C standján kereshetik fel.

De érdemes a láb elé nézni, mert a szerencsések a folyósokon is összetalálkozhatnak a MiR robotokkal!

A Mobile Industrial Robots

A Mobile Industrial Robots (MiR) az ipar legfejlettebb együttműködő és biztonságos, autonóm, mobil robotjait fejleszti és forgalmazza, amelyek segítségével a gyártók egyszerűen és költséghatékonyan tudják menedzselni belső logisztikai folyamataikat, felszabadítva a munkavállalókat a magasabb értéket képviselő feladatok érdekében. Több száz közép és nagy multinacionális gyártóvállalat mellett kórházak és szülészetek is világszerte alkalmazzák a MiR innovatív robotjait. A MiR által rendkívül gyorsan kiépített globális terjesztési hálózat jelenleg több mint 40 országra terjed ki. Regionális irodákkal rendelkeznek New York-ban, San Diego-ban, Szingapúrban, Dortmundban, Barcelonában és Sanghajban. 2013-as alapítása óta a MiR gyorsan növekszik, 2015 és 2016 között 500%-al, 2016 és 2017 között pedig 300%-al növekedett az értékesítés. A tapasztalt dán robotipari szakértők által alapított és vezetett MiR központja a dániai Odensében található. További információért látogasson el a www.mobile-industrial-robots.com weboldalra.

SOCIAL MEDIA