Húszezer feletti nevezést vár a szervező BSI az ország legnagyobb szabadidősport eseményén

Hírek

A budapestiek mellett 815 hazai településről és 93 országból érkeztek már nevezések.

 

„Örülök, hogy ismét sor kerülhet a futás szerelmeseinek ünnepére, a SPAR Budapest Maratonra. Ez a sportesemény fővárosunk egyik nagy büszkesége. Hiszen az ember fizikai teljesítménye találkozik a természet ajándékával és az alkotó tehetséggel. A versenyen indulók a világ egyik legszebb adottságú és különleges építészeti örökséggel bíró városának ikonikus helyszínei között teljesítik a távot, amit idén Budapest 150. születésnapjához kapcsolódó extra számok is kiegészítenek. Jó versenyzést kívánok minden bátor futónak gyönyörű fővárosunkban!” – mondta Karácsony Gergely, az esemény fővédnöke.

Nem véletlen, hogy a benevezett külföldiek 60%-a a klasszikus, 42,2 km-es maratoni távot választotta, amely sokak szerint a világ egyik legszebb városi maratoni útvonalán vezet a Duna két partján, két világörökségi helyszínt érintve, azokat láttatva. A 42 km-t másfél körben teljesítik a futók. Az M3-as Metró felújítását követően, néhány év kihagyás után a maraton útvonala ismét érinti a Lánchidat és a pesti belvárost, a Bajcsy-Zsilinszky utat, az Andrássy utat és elhalad az Operaház előtt is.

Már-már a járvány előtti időket idéző nemzetközi aktivitást mutatnak a nevezési adatok. A legtöbb külföldi futót adó országok:

  • Nagy-Britannia – 360 fő
  • Franciaország – 300 fő
  • Olaszország – 250 fő

A szomszédos országok közül Szlovákia, Románia is 200 fő feletti csoportokkal képviselteti magát. Százötvennél többen neveztek Lengyelországból, Németországból, Spanyolországból, Izraelből és Írországból is.

Népes futóközösségek várhatók Európán kívülről, például Brazíliából, Japánból, Kanadából és a Fülöp-Szigetekről. A legegzotikusabb országok, ahonnan nevezés érkezett Indonézia és Zimbabwe.

Vállalatunk jubileumot köszönt az idei esztendőben, hiszen éppen tizenöt éve viseli a SPAR nevét a fesztivál, s továbbra is töretlen az elköteleződésünk az egészségtudatos életmód, az aktív sportolás népszerűsítése mellett, és számos termékcsoporttal igyekszünk a vásárlóknak megkönnyíteni az egészségtudatos táplálkozást. Ebben az évben a SPAR S-BUDGET standjánál – a márkatermék 15 éves születésnapja alkalmából – lehetőség lesz arra, hogy az idelátogatók testösszetétel méréssel adatokat kapjanak a felépítésükről, amelyek fontos információk lehetnek a szabadidősportokhoz is. A helyszínen játékos formában reakcióidejüket is tesztelhetik majd. Kollégáinkat most is bátorítjuk arra: tegyék le ők is voksukat a sportolás, a mozgás mellett, ezért, mint minden évben, idén is ingyenes nevezést biztosítunk a SPAR-család valamennyi munkatársának. Őket, és a fesztivál többi résztvevőjét is arra biztatjuk: ne csak magukért fussanak, de nevezésükkel támogassák azokat a karitatív szervezeteket, amelyek bekapcsolódtak a sportfesztivál adománygyűjtő akcióiba” – mondta Maczelka Márk, a SPAR Magyarország kommunikációs vezetője.

 

SOCIAL MEDIA