Hat új partneri kinevezéssel indítja az üzleti évet az EY Magyarország

Karrier Kiemelt

„Az elmúlt hónapokban számos meghatározó és látványos lépést tettünk annak érdekében, hogy a lehető legmagasabb minőségű szolgáltatásokat nyújtsuk ügyfeleinknek. Létrehoztuk Magyarország legnagyobb fenntarthatósági (ESG) tanácsadó csapatát az EY és a denkstatt egyesülésével, valamint globálisan egy saját mesterséges intelligencia platformot és kapcsolódó szolgáltatásokat is indított az EY. Új partnereink személye a garancia arra, hogy a jövőben is hozzá fogjuk segíteni ügyfeleinket üzleti sikereikhez, legyen szó hatékonyságnövelésről, piaci növekedésről, innovatív megoldások bevezetéséről, vagy akár a „klasszikus” könyvvizsgálatról, illetve adózásról. Minden új partner kollégánknak szívből gratulálok!” – hangsúlyozta a kinevezések kapcsán Vékási Tamás, az EY vezérigazgatója.

 

Az üzleti tanácsadással foglalkozó területet erősíti most már partnerként Bácsfalvi András, aki elismert megfelelőségi és banki szakember. 2020 óta a Hungarian Business Leaders Forum (HBLF) etikus vállalati működésért és a HBLF Pénzügyi Csúcsért felelős elnökségi tagja, 2016 és 2021 között a Magyar Bankszövetség AML munkacsoport, 2018 és 2021 között pedig a Compliance munkacsoport elnöki tisztjét is betöltötte. Széleskörű szakértelemmel rendelkezik többek között a kockázatértékelés, az adat- és fogyasztóvédelem, a csaláskezelési stratégiák és a pénzmosás-megelőzés terén. Munkásságát 2020-ban a pénzügyi szektor prudens működéséért járó Aranykaptár-díjjal ismerték el.

Csesznok András 2007-ben kezdte karrierjét az EY-nál, mint könyvvizsgáló, ahol kezdetben a pénzügyi szektorban működő vállalkozások auditálására specializálódott, majd 2016 végén csatlakozott a számviteli tanácsadási csapathoz. Munkája során elsősorban hitelintézeteknek, biztosítóknak, illetve egyéb pénzügyi vállalkozásoknak nyújtott tanácsadási és könyvvizsgálati projektekkel segíti ügyfeleit. András vezeti a számviteli tanácsadási területet, mely a szűken vett számviteli tanácsadáson kívül a kontrolling, a felügyeleti adatszolgáltatás és az egyéb pénzügyi és beszámolási folyamatok területén támogatja az ügyfeleket.

Kovács Zoltán tizennégy éve érkezett az EY budapesti irodájába. A könyvvizsgálati üzletág új partnere széleskörű tapasztalattal rendelkezik a magyar számvitel és IFRS szabályok szerinti beszámolók könyvvizsgálatában, valamint a banki és biztosítási szektorban működő pénzügyi intézmények auditálásában. Munkája során Zoltánnak lehetősége volt behatóan megismerni és ezáltal hatékonyan is alkalmazni a nemzetközileg elfogadott könyvvizsgálati módszertanokat.

Peterson Júlia az üzleti tanácsadási szolgáltatások partnereként folytatja a több mint éve tizenöt éve tanácsadói területen elindított karrierjét. Fő fókusza a változáskezelés: az üzleti, szervezeti és technológiai transzformációk, valamint vállalati integrációk sikerének támogatása. Ezen túl vezető- és kultúrafejlesztésben, tehetség menedzsmentben, valamint humán stratégiai témákban működik együtt hazai és nemzetközi vállalatokkal. Pályafutása alatt jelentős határokon átívelő projekteken dolgozott Közép- és Nyugat-Európában, az USA-ban és Ázsiában is. Számos iparágban szerzett tapasztalatot, beleértve az autóipart, technológiai területet, FMCG-t, energiaipart, közszférát, kereskedelmet és pénzügyi szektort.

Raab Henrietta 2015 óta az EY Magyarország munkatársa. Az új adópartner szakterülete az ÁFA és közvetlen adóval kapcsolatos compliance jellegű szolgáltatások, valamint az ezekhez kapcsolódó technológiai tanácsadás. Jelentős tapasztalattal rendelkezik az adózási folyamatok törvényi és rendszerszintű felülvizsgálatában és optimalizálásában is. Emellett Henrietta vezeti házon belül a kiszervezett adófunkciókkal kapcsolatos automatizálási projekteket, és támogatja az SAP S/4 HANA átállásokat adózási oldalról.

Suta György adópartner kilenc éve csatlakozott az EY budapesti adóosztályához. Az elmúlt években komoly vezetői tapasztalattal gazdagodott a közvetlen adózáshoz, adóeljáráshoz, nemzetközi adózáshoz és tranzakciós adózáshoz kapcsolódó tanácsadási szolgáltatások területén. Az FMCG szektor, azon belül is a kiskereskedelem iparágspecifikus kérdései György egyik speciális szakterülete, ennek megfelelően az EY adóosztályának vonatkozó iparági csoportját is ő vezeti. Szintén György irányítja a budapesti adóosztály adóeljárásokkal, adóvitákkal foglalkozó csoportját is, mely révén állandó rálátása van a folyamatban lévő adóügyekre. Az adóhatóság egyes adóügyekben képviselt aktuális álláspontjának ismerete pedig tovább támogatja őt egyéb tanácsadói munkáiban is – írják.

 

Fotó: EY

 

SOCIAL MEDIA