Balatonfüredre költözik a művészet

Hírek

Július 26-28. között először rendezik meg a Füred Art Weeket. Az Art and Antique és a Budapest Contemporary rendezvények szervezői első alkalommal mutatják be seregszemléjüket a nyár és a Balaton fővárosában.

 

„Keresve se találtunk volna alkalmasabb helyet az új, hagyományteremtő szándékkal életre hívott eseményünkhöz. A Füred Art Week idén első alkalommal mutatkozik be a város szívében, a kikötőhöz és a sétányhoz is közeli, exkluzív Kongresszusi Központban” – mondta el Tausz Ádám főszervező, aki közel két évtizede szervez művészeti eseményeket.

A szervezők célja az, hogy bekapcsolják Balatonfüredet a művészeti élet vérkeringésébe. Neves galériák és aukciósház érkeznek az eseményre klasszikus és kortárs festményekkel, szobrokkal, bútorokkal és ékszerekkel. Az alkotások között szerepelnek majd 50 millió forint feletti, kivételesen értékes alkotások, valamint jóval pénztárcabarátabb, minőségi műtárgyak is.

„Az alacsony jegyár lehetővé teszi, hogy helyiek és a nyaralók széles rétegei is megnézhessék a kiállított darabokat, élvezhessék a különleges atmoszférát és részt vehessenek a szombat esti tárlatvezetéseken, de természetesen minden kiállított tárgy eladó is egyben” – tette hozzá Tausz Ádám.

Résztvevő galériák: acb Galéria, BÁV ART, Bernabo Art Furniture, LUMAS galéria, NACO, Nemes Galéria, Neo Deco Galéria, Neves Kor-Társ Galéria, Opera Antikvitás, Passage Galéria, ProArt Frame, youngart

 

SOCIAL MEDIA