Gyenesei Leila: „Tudom, milyen megélni a kudarcot és a nehézségeket”

Hírek Kiemelt

Dr. Gyenesei Leilával jó ideje televíziósként, sportműsorok riportereként, hírolvasójaként találkozhat a közönség, ám nemrég új szerep találta meg: a MAX4-en futó Galileo című műsor vezetője lett.

 

A Network4 képernyőse sok dicséretet kap a nézőktől, és legalább ennyire örül az építő jellegű kritikáknak, jöjjön az akár a kislányától, Mimitől. „Amikor a felvételekről kisminkelve, beszárított hajjal hazaérek, mindig megosztja a véleményét, simán megmondja, hogy tetszem neki vagy nem. Számára teljesen természetes, hogy lát a képernyőn, abba nőtt bele, hogy az anyukája tévében dolgozik.”

Mióta édesanya, sokkal könnyebben elérzékenyül. „A Galileóban egyik kedvenc riportom annak az autista, mókussuttogó lánynak a története, aki nehezen létesít kapcsolatot az emberekkel, annál könnyebben az állatokkal. Az ilyesfajta történetek mélyen megérintenek. Amíg versenyszerűen sportoltam, ritkán engedhettem meg magamnak ezt az érzékenységet, de Mimi születése óta jóval szenzitívebb vagyok” – árulta el a MAX4 műsorvezetője.

Gyenesei Leila sokszor hosszú órákon át áll a kamera előtt, de a fárasztó pillanatokért bőven van, ami kárpótolja. „A kollégáim már csak Galileilának hívnak, és ez a becenév tökéletesen kifejezi azt a bohókás, lendületes hangulatot, ami a Galileo stábját és a felvételeket jellemzi. Nagyon jól érzem magam a műsorban, lubickolok benne! Én írom az összekötő szövegeimet, amelyekbe beleviszem az érzéseimet, a tudásomat, a véleményemet. Része vagyok az alkotási folyamatnak, és ez nagyon jó érzés” – mondta el.

Egykori versenysportolóként sok hasonlóságot tapasztal a sportolás és a tévézés között. „A felkészülés, a felelősség és a megismételhetetlenség mindkét területre jellemző, és ezek nagyon inspirálnak” – árulta el, és hozzátette: szereti kihozni magából a maximumot. Ugyanakkor már megtanulta, hogy nem lehetünk mindig, mindenben tökéletesek. „A hibáinkból tanulni kell, és ha lehet, kijavítani azokat. Azt is megtapasztaltam már, hogy könnyedség nélkül az egész mit sem ér. Készülj fel, ahogy csak bírsz, aztán pedig élvezd – ez a mottóm.”

A műsorvezető szerint a sport és a tévézés két, alapvetően férfias világ, amihez már megtanult alkalmazkodni. „A sportolói múltam sokat számít, tudom azt, hogy milyen megélni a kudarcot az örömet, a nehézségeket. Hogy milyen felemelni a trófeát, és milyen elbukni. Ez az oka annak, amiért hiteles tudok lenni a képernyőn, és emiatt tekintenek rám egyenrangú félként” – tette hozzá.

Leila arról is beszélt, hogy mindennapi öltözéke és a tévés stílusa között nagy a különbség, de mindkettő közel áll hozzá. „Régen egyáltalán nem voltam kísérletező típus, de a tévében bátrabbá váltam. A hétköznapokban a tornacipőre szavazok, a tévés stílusom pedig decens, és mindkettő én vagyok! Szerencsére van is beleszólásom abba, hogy milyen ruhákat vegyek fel a műsorban, a megjelenésem is egy csapatmunka eredménye” – mesélte.

 

SOCIAL MEDIA