Franciaországban is fejleszt a Toyota

Hírek

A cél az, hogy bendulhasson a Toyota Új Globális Platformján (TNGA) alapuló modellek gyártása. A több mint 300 millió euró értékű beruházásra évi 300 000 jármű gyártását teszi lehetővé a jövőben. Az idei évtől kezdve további 300 állandó munkaszerződést kötnek majd, a teljes kapacitás elérésével pedig újabb 400 állandó munkahely létesülhet – közölték.

Toyota bejelentette, hogy további 300 millió eurót fektet be a Toyota Motor Manufacturing France (TMMF) valenciennesi üzemébe, így az ottani beruházás teljes értéke eléri az 1,4 milliárd eurót. A Toyota Új Globális Platformjának (TNGA) bevezetése érdekében a következő hónapokban az új berendezések, technológiák és rendszerek üzembe állításával fokozatos fejlesztésekre kerül sor a gyárban.

Az első szakaszban – az előkészítési munkálatok kivitelezése érdekében – a TMMF 300 időszakos munkaszerződést alakít át állandó jogviszonnyá, majd később, a teljes kapacitás elérésével újabb 400 állandó munkahelyet létesít. A TMMF mindig zéró hulladékkibocsátású termelő üzem volt, és az egység 2007 óta 100 százalékban újrahasznosítja hulladékát. A TMMF globális státuszt élvez a Toyota öko-üzemeként, példaként szolgálva a környezetvédelmi kiválóságra, a legjobb módszerek alkalmazására, az energiahatékony gyártásra, a helyben termelt megújuló energiákra és más fenntartható projektekre.

Toyota Yaris a legnagyobb darabszámban gyártott jármű Franciaországban és az első, ami 2012 óta viseli a “Made in France jelzést. A jelenleg 3.821 dolgozót foglalkoztató üzembe eddig több mint 1,1 milliárd eurót ruházott be a Toyota.

A beruházást bejelentő Didier Leroy, a Toyota ügyvezető alelnöke és a Toyota európai igazgatósági elnöke a cég közleménye szerint elmondta, dolgoznak európai üzemeik globális versenyképességének erősítésén.

A TNGA gyártólétesítmény üzembe helyezése is része ennek a tervnek. A TMMF-ben megvalósuló fejlesztésekben tükröződik a dolgozóink és beszállítóink iránti bizalom, illetve az ő elkötelezettségük a kimagasló minőség és jobb hatékonyság iránt. Emellett nagyra értékeljük a francia államtól és a helyi hatóságoktól kapott támogatást is – mondta.

Luciano Biondo, a TMMF vezérigazgatója büszke arra, hogy bejelenthette ezt a döntést dolgozóinak: “Ez a beruházás jól mutatja a Toyota Csoport részéről megnyilvánuló bizalmat, hogy itteni munkatársaink kimagasló minőségű autókat gyártanak. E döntés meghozatalához a 2017-ben szakszervezeteinkkel aláírt megállapodás is hozzájárult. Ez a beruházás képessé tesz minket arra, hogy a jövőben elérjük az évi 300 000 darabos gyártási kapacitást.”

A beruházást a francia állam is támogatja, akárcsak a helyi (Hauts-de-France régió és Valenciennes) hatóságok által a képzés, innováció és a környezetvédelmi teljesítmény javítása érdekében biztosított ösztönzők. A Toyota globális programot indított azzal a céllal, hogy alkalmassá tegye gyártóüzemeit az új generációs, TNGA-alapú járművek előállítására. A jövőben a Toyota globális modelljeinek többségét már TNGA platformokra építik majd. Már most is a TNGA szolgál a negyedik generációs Prius és a C-HR crossover alapjául, s ezek az autók kiválóan tükrözik a Toyota’ elkötelezettségét, hogy egyre jobb autókat gyártson.

SOCIAL MEDIA