Franciaország esélyeshez méltóan kezdett

Tejszínhub

A világbajnoki címvédő francia válogatott Ausztrália ellen lépett fel a keddi nap záró mérkőzéséen, és simán győzött. 

 

Az ausztrál csapat az esélytelenek nyugalmával kezdte a mérkőzést, és eleinte úgy tűnt, képesek lesznek felnőni a feladathoz, a 9. percben a vezetést is megszerezték, egy igen szép támadás végén Goodwin elemi erővel bombázott a léc alá. Ám felülkerekedett a nagyobb tudás, a franciák átvették az irányítást, és a 27. percben Rabiot egyenlített. Nem sokat kellett várni a következőre, Giroud a 31. percben a vezetést is megszerezte a világbajnoi címvédőnek.

Fordulás után a franciák egyre nagyobb fölényben játszottak, innen már csak a gólarány volt kérdéses. A 68. percben Mbappé növelte az előnyt, majd a 71. percben Giroud ismét betalált. A hátralévő bő húsz perc már csak formalitás volt, bár a franciák még kialakítottak néhány ígéretes helyzetet, az eredmény már nem változott, a francia válogatott 4:1 arányban megnyerte az első meccsét.

A 36 éves Giroud bebizonyította, hogy öreg ember nem vénember, Deschamps mester pedifg elégedett lehet a csapatával. De az ausztrál válogatottat is meg kell dícsérnünk, lelkesen és sportszerűen futballoztak, de a nagyobb tudás előtt meg kellett hajolniuk.

 

Fotó: fifa.com 

 

SOCIAL MEDIA