Fémszerkezetekből hangszerek, épületekből zene

Hírek

Szokatlan megoldással mutatja be a tevékenységét és segíti a külpiaci terjeszkedését a KÉSZ Metaltech építőipari cég. A vállalat olyan ikonikus épületek munkálataiban vett részt a fém- és acélszerkezetek kivitelezőjeként, mint a tavaly megújult Hungexpo épülete, a Puskás Aréna, az Agora, a Pillar Irodaház vagy a jelenleg is épülő Nemzeti Atlétikai Stadion.

 

A Positive Adamsky kreatív csapatának munkájában a különböző fémszerkezetek egyediségét a zenével kapcsolták össze. Ehhez a készítők egy olyan érzékelő tappancsokból álló szerkezetet helyeztek el az épületek vázán, amely átveszi a tárgyak rezgését és zenei hangokká alakítja azokat. A brand videóban szereplő zenész magukon az épületeken kezdett el játszani, így a Metaltech által létrehozott, megmunkált fémek hangszerekké formálódtak. A film zenéje a zenész-producer iamyank munkája, aki szerepel is a videóban. „Habár nagy rajongója vagyok a szintetizált hangoknak, a világban végtelen számú hangforrás létezik, amiknek zenévé formálása ősi hagyomány. A monumentális fémszerkezetek zenei karaktere egy viszonylag friss szín ezen a palettán, semmihez sem hasonlítható az a mélység és erő, ami a felületükre rögzített hiperérzékeny mikrofonokon keresztül hallható” – mondta.

A film látványvilágának keretét szintén a KÉSZ Metaltech közreműködésével született épületek adták meg, ahol a tükör- és üvegfelületekkel való játék is fontos szerepet kapott, az épületek grandiózusságát pedig drónfelvételekkel emelték ki. Az indusztriális környezet mellett a természet is megjelenik, a képi világ állandó kapcsolatot teremt a természet, ember, és az ember alkotta szerkezet között. A koncepció kitalálója és rendezője Koblicska Örs volt, a Loupé Films pedig a produkciós cég.

 

Fotó: FPVmat A/unsaplsh.com

 

SOCIAL MEDIA