Bajnokok Ligája: őrült hétgólos meccsen nyert a City

Hírek Kiemelt

A Manchester City – Real Madrid elődöntő nagy meccset ígért, és nem is kellett csalódnunk: erre az összecsapásra még évek múlva is emlékezni fogunk. 

 

A City, ahogy az várható volt, az első perctől a kapujához szegezte a vendégcsapatot, sőt a második percben a vezetést is megszerezte. Mahrez kígyózott végig a jobb oldalon öt madridi védő között, a kapu elé ívelt, De Bruyne pedig csukafejessel küldte a hálóba a labdát. 1:0.

A 11. percben tovább növelte az előnyét a hazai csapat. Foden futott el a balszélen, De Bruynéhez passzolt, aki remekül hozta helyzetbe az ötös sarkán Gabriel Jesust. A brazil gólvágó lefordult Alabáról és kilőtte a hosszú sarkot. 2:0. 

A 26. percben növelhette volna előnyét a City, De Bruyne indította zseniálisan Mahrezt, aki elfutott a jobbszélen, de ahelyett, hogy középre gurította volna a labdát a támadást kísérő két társa valamelyikének, inkább lőtt – az oldalhálóba.

A 30. percben Foden lőhetett volna gólt balró, de az ő lövése is elkerülte a kaput. Aztán a 33. percben szépített az addig teljesen ártalmatlan vendégcsapat: Mendy beadását Benzema perdítette nagyon szép mozdulattal a kapuba, Edersonnak nem volt esélye védeni. 3:0 helyett tehát 2:1!

A félidő utolsó negyedórájára feltámadtak a blancók, mindkét kapu is tzöbbször veszélyben forgott, de az eredmény már nem változott.

Szünet után megint a City vezette egyre-másra a formás támadásokat. Mindjárt a 47. percben Mahrez húzott el a jobb oldalon, a tehetetlen Courtois mellett elgurította a labdát, ami a kapufáról vágódott ki. Foden ismét rászúrta, de a lövés elakadt Carvajal lábán.  Az 53. percben már nem volt kegyelem, Fernandinho precíz beadását a nem túl magas Foden bólintotta a hálóba. 3:1. 

Án igen hamar jött a madridi válasz. Vinicius Jr a saját térfeléről indulva, 50 méteress sprinttel vezette a labdát Ederson kapujáig, és a bal sarokba gurított. Sose fogjuk megtudni, a vele párhuzamosan hátrafutó középső védők miért nem próbáltak keresztezni – ez amatőr megoldás volt tőlük. 3:2. 

Innen től ismét váltakozó szerencsével küldöttek a csapatok, Militao, Benzema, Foden, Fernandinho  is helyzetbe került, de nem esett gól a 74. percig. Akkor Zincsenkót buktatták a tizenhatos előterében, mindenki szabdrúgásta számított, kivéve Bernardo Silvát, aki lecsapott a labdára, egyet tolt rajta, és irtózatosan nagy gólt lőtt a jobb felső sarokba. 4:2. 

De még mindig nem volt vége a gólgyártásnak. Laporte elfejelt egy beadást, de a fejéről a saját kezére pattanta labda – tizenegyes! A jogosan megítélt büntetőt Benzema Panenkázta a kapu közepébe. 4:3. 

Óriási meccsen a Manchester City végül egygólos előnyt szerzett a madridi visszavágóra. Játékban sokkal többet mutattak a hazaiak, a Real Madridban viszont van egy Benzema meg egy Vinicius, akik a semmiből is helyzetet tudnak teremteni, sőt, gólt rúgni. Semmi nem dőlt el, a blancóknak győzni kell otthon, de hát egy gól nem behozhatatlan hátrány. Jövő szerdán Madridban is hatalmas mérkőzésre van kilátás.

 

SOCIAL MEDIA