Bajnok Ligája: nagy meccsnek indult a Real Madrid és a Chelsea első összecsapása, aztán…

Hírek Kiemelt

Két korábbi győztes csapott össze a Bajnokok Ligája első elődöntőjében. Igaz, a Real Madridnak sokkal hosszabb a sikerlistája: első (BEK) győzelmét 65 évvel ezelőtt, 1956-ban érte el, a legutóbbit 2018-ban, ráadásul az utóbbit egy hármas széria végén, amihez hasonlót senki sem ért még el a BL történetében. A Chelsea BL-története lényegesen rövidebb, első és egyben utolsó győzelmét 2012-ben aratta, amikor 1:1-es döntetlen után tizenegyesekkel győzött a Bayern München ellen. Ennek fényében egyébként elég különös , hogy a Real Madrid története során még soha nem nyert a londoni kékek ellen.

 

Bár a papírforma inkább a hazaiak mellett szólt, a meccs első húsz percében úgy tűnt, a vendégek széttépik az álmosan kezdő hazaiakat. Még tíz perc sem kellett hozzá, hogy egy gyors kontra végén Timo Werner ziccerhelyzetbe kerüljön, de kihagyta a kihagyhatatlant, négy méterről Courtois kapusba rúgta a labdát. A hazaiaknak ez sem volt elegendő figyelmeztetés, mert újabb négy perc elteltével a Chelsea sakk-mattra játszotta a következő nagy helyzetét, Pulisic még a kapust is kicselezve vágta a hálóba a labdát.

A blancóknak a jelek szerint hidegzuhanyra volt szükségük ahhoz, hogy összeszedjék magukat. Erről részben a vendégek, részben a természet gondoskodott, ugyanis zuhogni kezdett az eső. Bár ehhez elvileg a vendégeknek volt több idejük hozzászokni a közismerten csapadékos londoni időjárásnak köszönhetően, mégis a Real Madrid bírta jobban a vízilabdát. Benzema előbb a kapufát találta el – Mendy kapusnak esélye sem lett volna kiütni a lövést -, majd egy szögletet követő tumultuózus jelenet végén a francia klasszis félfordulattal hatalmas gólt lőtt.

Az optimisták ekkor gondolhatták azt, hogy most jön a java. De nem jött, sőt, a másik félidőre egyszerűen unalomba fulladt a meccs. Hiába állt be a hazaiaknál a Chelsea-ből igazolt Hazard, majd Asensio és Odriozola, a vendégeknél pedig James, Havertz és Zijes, ők is hamar hozzászürkültek a többiekhez.

Az első húsz percben azt hihettük, a szezon egyik legjobb meccsét fogjuk látni, de aki csak a második félidőre ért haza, az inkább azt gondolhatta, ez a játék méltatlan egy BL-elődöntőhöz. Az 1:1-es döntetlen inkább a vendégeknek kedvez, de teljesen nyílt a továbbjutás, május 5-én Londonban még bármi megtörténhet.

A két korábbi BL-győztes első összecsapása után jön a másik elődöntő két olyan csapat között, amelyek még nem nyertek a legrangosabb európai kupában. Szerdán este a Paris Saint-Germain fogadja Párizsban a Manchester City gárdáját.

SOCIAL MEDIA