Élelmiszert ment a rászorulók számára a PENNY

Hírek Kiemelt

A PENNY közel tíz éve támogatja élelmiszeradománnyal a több száz karitatív szervezettel kapcsolatban álló Magyar Élelmiszerbank Egyesületet. Az Alsónémediben található központi raktáron keresztüli élelmiszeradományozás 2012 óta zajlik. A kiajánlott zöldség-gyümölcsöket, pékárukat, tejtermékeket, felvágottakat és húsféléket rövid minőségmegőrzési idejük miatt már nem lehet kereskedelmi forgalomba hozni, de emberi fogyasztásra még teljes mértékben alkalmasak.

 

„2021 decemberéig közel 45 millió forint értékű adomány-élelmiszert juttattunk el raktárainkból a Magyar Élelmiszerbank Egyesületen keresztül számos szervezethez, akik napi adományosztó tevékenységükkel könnyítik meg sok-sok ezer rászoruló ember mindennapját” – nyilatkozta Kazatsay Eszter, a PENNY magyarországi kommunikációs vezetője (a nyitóképen), aki azt is kiemelte, hogy az élelmiszermentés már közvetlenül az üzletekből is zajlik. „2022 első félévben a PENNY raktáraiból 53,7 millió forint összértékben, míg az üzletekből közel 51 millió Ft értékben történt jótékonysági felajánlás. A tervek szerint augusztus végére már 81 üzletünkből tudunk élelmiszert felajánlani, év végéig pedig összesen 110 boltunk bevonását tervezzük.

A mentett élelmiszerekből több esetben családsegítő szervezetek, köztük nagycsaládos szervezetek, egyházi intézmények, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat, a Magyar Vöröskereszt, különböző gyermekvédelmi szervezetek és még számos egyéb intézmény, civil szervezet részesül.

„A PENNY áruházainak bekapcsolódásával az Élelmiszerbank idén az inflációnál is gyorsabb ütemben tudja bővíteni az élelmiszermentő hálózatát. Nélkülük nehéz lenne az egyre növekvő rászorulói igények kiszolgálása. A napi rendszerességű élelmiszeradományaik gyermekjóléti szolgálatok, utcai segítő központok, kisebb önkormányzatok, valamint értelmi sérülteket és más fogyatékkal élőket segítő intézmények gondozottjainak jelentenek segítséget az ország minden szegletében; Zalaegerszegtől, Balatonlellén, Zircen és Tatabányán át Tiszavasvárig, vagy éppen Gyuláig” – nyilatkozta Nagygyörgy András, a Magyar Élelmiszerbank Egyesület külső kapcsolatok igazgatója.

 

SOCIAL MEDIA