Electrolux, Whirlpool, Indesit: hiány lehet az ukrán gyárakban készülő háztartási gépekből

Hírek

Az orosz-ukrán konfliktus következményei hamarosan láthatóak lesznek a boltokban: durva készlethiány és drágulás várható a mosógépeknél.

 

Leálltak az ukrán gyárak és nem jönnek mosógépek orosz területekről sem. Nyugatról nem mindenki mer kamionokat indítani Magyarországra, mert közel van a háború, ezért onnan is áruhiány várható!

Az onlineMárkaboltok beszállítói azonnal reagáltak az orosz-ukrán háború miatti áruhiányra. Több háztartási készülék gyártó már 2022.02.24-én jelezte, hogy áruhiány lehetnek a mosógépeknél. Az Electrolux, a Whirlpool és Indesit márkának is van ukrán gyára, amelyek határozatlan időre szüneteltetik működésüket. Ennek megfelelően, a helyzet bizonytalansága miatt nem tudnak rendeléseket befogadni ezekre a termékekre, illetve a már rögzített, de még ki nem szolgált nyitott rendeléseket törölni kényszerülnek.

A többi országban lévő gyárakat nem érinti a konfliktus, itt folyamatosak a munkálatok, és a szállítás is jelenleg megoldott. Ha sokáig húzódik a háború, és nem tudnak kinyitni a gyárak, az nagy készlethiányt okozhat a háztartási gépek piacán is.

Az onlineMárkaboltok azonnal reagált az orosz-ukrán háború miatti várható áruhiányra és hatalmas raktárának feltöltését megkezdte – adta hírül a kereskedő közleménye. Az áruhiány valószínűleg áremelkedést is okoz majd.

 

SOCIAL MEDIA