Csütörtökön rajtol a Japán Mobilitási Kiállítás

Hírek

A Toyota már eddig is csepegtetett néhány részletet, a most csütörtök (október 26.) és november 18. között megrendezésre kerülő Japán Molbilitási Kiállításon általa bemutatni tervezett újdonságokról, ugyanakkor most sokak régi álma látszik megvalósulni azzal, hogy a világ talán legikonikusabb terepjáróra, a Land Cruiser akkumulátoros elektromos tanulmánya mellett egy akkumulátoros elektromos pickup koncepciót is megmutat. Látható lesz ugyanakkor a standon még ugyancsak akkumulátoros elektromos háromkerekű személyi mobilitás koncepció, forradalmi elektromos kerekesszék-koncepció, a Toyota új vezetőtér koncepciója, sőt a japán holdmisszió mobilitási partnereként egy új űrbéli mobilitási koncepcióautó is.

 

Az új Toyota Land Cruiser Se koncepció az akkumulátoros elektromos modellekre jellemző, nyomatékos vezetési élményt kínál elegáns dizájn mellett. A Toyota tovább bővíti a Land Cruiser típusnév vonzerejét egy három üléssorral rendelkező SUV-val, amely megfelel a világ sokrétű igényeinek. A BEV modellek csendessége kényelmes utasteret biztosít városi és egyéb közúti helyzetekben. A monocoque karosszéria rendkívül közvetlen kezelhetőséget és magabiztosságot kínál a durva terepkörülményekkel való küzdelem során.

Toyota Land Cruiser

A Toyota EPU koncepció (a nyitóképen) a következő generációs közepes méretű pickupok koncepcióját mutatja be monocoque karosszériájával, amely kiemelkedő tartósságot biztosít a praktikus, de stílusos akkumulátoros elektromos pickupnak. A valamivel több mint öt méteres, duplafülkés kialakítású EPU monocoque szerkezete sokoldalú platót is lehetővé tesz, amely a felhasználói alkalmazások szélesebb körét szolgálja ki. Az utastér hátsó része merész megoldással kapcsolódik a platóhoz, hogy megfeleljen a különféle felhasználói preferenciáknak, és a mobilitási életstílusok széles skáláját támogassa, beleértve a szabadtéri tevékenységeket is. Az akkumulátoros elektromos pickup csendes működését alacsony súlypontú felépítés kíséri a kiváló menetstabilitás és menetkényelem érdekében.

Land Hopper

A Toyota Land Hopper tanulmány egy háromkerekű elektromos személyi mobilitás koncepció, amely a két első kerékkel új közlekedési lehetőségeket nyit meg. Az összecsukható kialakítás megkönnyíti a tárolást még korlátozott csomagtér mellett is. Autóval kombinálva a Land Hopper kibővíti az utazás örömeit, beleértve a célpontok körüli túrákat is. A Land Hopper jogosítvány nélkül is vezethető (16 éven felülieknek). Kibővíti a felhasználó utazási lehetőségeit és támogatja a függetlenséget a különböző életszakaszokban, többek között mobilitásként szolgál az idősek számára, akik úgy döntenek, hogy feladják jogosítványukat. A kompakt méret és az alacsony ülésmagasság megkönnyíti a talaj elérését és a fel- és leszállást. Kiemelkedő manőverezési képessége és jellegzetes karcsú mechanizmusa, amely lehetővé teszi a mechanikusan összekapcsolt első kerekek fel- és lemozgatását, intuitív, izgalmas utazást kínál, ellentétben az autókkal vagy kerékpárokkal – írják.

 

SOCIAL MEDIA