Budán kezdetét veszi egy egész nyáron át tartó dél-amerikai kulináris utazás

Hírek

A budai Ponty utcában található UMO Étterem teraszán mától belobban a grillben tűz és kezdetét veszi egy egész nyáron át tartó dél-amerikai kulináris utazás, ahol minden hónapban más és más dél-amerikai ország kulináris csemegéivel várják a vendégeket. Az étterem hangulatos terasza természetes hátteret ad a dél-amerikai kultúra és a gasztronómia élvezetének.

 

A Molnár Fanni (tulajdonos – üzletvezető) és a kolumbiai származású José Guerrero séf baszkföldi találkozásából létrejött, a Michelin kalauz által is ajánlott, UMO Étterem megnyitja teraszát a dél-amerikai hangulatra és ízekre vágyó vendégek számára.

A budai Ponty utcában található étterem mára szinte teljes egészében dél-amerikai séfekből álló csapatának nem más a küldetése, minthogy megmutassák, a grill, mint konyhaművészeti ág határtalan, de természetes világát (erre utal a névválasztás is, a spanyol UMO szó jelentése füst).

Az UMO egyedisége az emberi értékekben és a lélek ízeiben rejlik, ahol minden dél-amerikai séfnek megvan a maga egyénisége és története. Ezeknek a történeteknek, hagyományoknak, tradícióknak és természetesen a kiváló alapanyagoknak az ötvözetéből születnek az étterem ételei, mint például a nyitás óta az étlapon szereplő, örökérvényű Ceviche Manabita, ami az ecuadori származású Xavier (az UMO egyik séfje) nagyszüleinek titkos receptje alapján készül – írják.

Az étlapon szereplő ételek (hús, hal és vegetáriánus) kivétel nélkül szabad tűzön készülnek és természetesen ízharmóniában hozzájuk illő dél-amerikai borok és különleges latin koktélok közül választhatnak a vendégek.

“Tűz, víz, föld, levegő – ezek az UMO alkotó elemei, nélkülük nem létezne a füst. Ráadásul maga a négy alapelem sem létezhet önmagában, folyamatosan kölcsönhatásban vannak egymással, minden organizmusnak ez az alapja. A tűz a grill miatt is nagyon fontos része az UMO-nak; a föld pedig, amiből az alapanyagokat nyerjük, a hazai termékeket is jelenti” – magyarázza Molnár Fanni, tulajdonos és üzletvezető.

“Az UMO a kulináris örökségünkről, az ízek harmóniájáról, a különleges konyhatechnikákról és a személyes, családi gyökereinkről szól” – vallja Jose Guerrero, kutató-fejlesztő séf.

 

SOCIAL MEDIA