Merénylet Szlovákiában, meglőtték Ficót

Hírek

Robert Fico szlovák miniszterelnököt kihelyezett kormányülésen támadták meg. 

 

Lövések dördültek a szlovák kormány kihelyezett ülését követően Hándlován (privigyei járás), az első hírek  szerint Robert Fico kormányfő megsérült. A miniszterelnök a helyi kultúrház előtt várakozó emberekhez lépett oda, a merénylő akkor k lőtt rá. Fico a földre zuhant, azonnal kórházba szállították.  A Plus7Dní információi szerint a miniszterelnököt a mellkasán és gyomrán érték a lövések. Egyelőre nem tudni, hogy pontosan mennyire súlyos a sérülése. Az egyik szemtanú szerint három-négy lövést lehetett hallani, amelyek következtében Fico a fején és a mellkasán sérült meg.

A feltételezett elkövetőt őrizetbe vették. A helyszínt és a környéket evakuálták. A parlament ülését felfüggesztették.

A JOJ TV információi szerint Ficót egy 71 éves lévai férfi lőtte meg. A Markíza középkorú férfiről ír.

A SaS és a PS törölték a mai tüntetést, amelyen a Szlovákia Rádió és Televízió (RTVS) mellett álltak volna ki. Branislav Gröhling, az SaS elnöke felszólította a képviselőket, hogy ne gyanúsítgassák egymást ebben a helyzetben.

Robert Fico (Smer) kormányfő túl van az életveszélyen – erősítette meg több forrás is a Denník N-nek. Hasi, kéz- és lábsérülést szenvedett. Jelenleg a besztercebányai kórházban kezelik. A Pluska szerint Ficót megműtik.

 

SOCIAL MEDIA