José Guerrero kutató-fejlesztő séf lett a Wallis Motor új nagykövete

Hírek Kiemelt

A Wallis Motor új gasztronagykövete, José Guerrero Kolumbiában nőtt fel és találkozott először a konyhaművészettel, majd lehetősége volt a Basque Culinary Centerben, Európa egyik legnívósabb gasztronómiai intézményében képeznie magát. Itt találkozott azzal a komplex, az ételeket minden dimenziójában vizsgáló innovatív szemlélettel, amely nem csupán az ízekre vagy állagokra koncentrál, de a menüt övező hangulatelemekre és fenntarthatósági szempontokra is.

 

Ezt a tudást éppen Budapesten, a megújult Arany Kaviár Étteremben fejleszti tovább, ahol november 14-én az első vendégek már meg is kóstolhatták a Wallis Motorral együttműködésben készült különleges fogásokat.

 

Ahol a BMW i5-élmény születik: professzionális konyha és kémiai laboratórium egyben

„Magamra egyfajta gasztronómiai tudósként és kutatóként tekintek, és arra törekszem, hogy a tudomány és a konyhaművészet világa között építsek olyan hidakat, melyek új dimenziót nyitnak az eddig megszokott kulináris élmények sorában. Nagy szerencsémre támogatásra leltem ebben az Arany Kaviár Étteremben, ahol saját konyhai laboromban, az Animában kísérletezhetek. A Wallis Motorral induló együttműködésem is nagy izgalommal és rengeteg új ötlettel tölt fel, ezekkel szeretném megjeleníteni és megízlelhetővé tenni a vezetés és az étkezés összekapcsolódását egy minden érzékszervet megmozgató étel- és élménysorral” – mondja José Guerrero kutató-fejlesztő séf.

Kizárólag magyar alapanyagokra épül a fenntartható menü

Az innováció és a kreativitás mellett a gasztroprojekt lényegi eleme a környezettudatosság és a folyamatok ökológiai lábnyomának minimalizálása is. Ennek érdekében a menü és a vacsoraélmény minden elemében hazai alapanyagokra épül, melyeket maximum 100 kilométeres körzetből, elektromos járművekkel szereztek be. Emellett az ételek elkészítése és a konyhai munka teljes egészre során arra törekedtek, hogy minimális mennyiségű hulladékot állítsanak elő. A minden szempontból egyedülálló konyhaművészeti élményt kínáló menüsorral összesen 10 alkalommal találkozhatnak az érdeklődők (összesen 100 fő) az Arany Kaviár konyhai laborjában, az Animában.

Dósa Péter, a Wallis Motor marketing vezetője hozzáteszi: „A kezdetektől fontos törekvésünk volt, hogy olyan márkanagykövetekkel működjünk együtt, akik saját területükön kiemelkedő teljesítményt nyújtanak és mindig az elsők közé tartoznak. A gasztronómia híres a kreatív és innovatív megoldásokról, José azonban teljesen mást csinál, mint bármelyik pályatársa. Ezzel a különleges vacsora-sorozattal olyat szerettünk volna alkotni közösen, amihez hasonló még nem született hazánkban a konyhaművészet és az autógyártás összefonódásából. Az együttműködésünk olyan fontos aktualitásokra hívja fel a figyelmet, mint a fenntarthatóság vagy a helyi alapanyagok felhasználásának előnyei, de lényegében a vacsora minden apró részletében elrejtettünk valami utalást a BMW világából: a színek, illatok, kiegészítők, zenék, mind-mind az új BMW i5 különlegességét mutatják be, de a menüben szerepel számos más érdekesség is, például azért lesz több halas fogás, mert az új BMW-k egyes elemeit újrahasznosított halászhálóból gyártják. Az ANIMA x Wallis Motor vacsora teljesen egyedi és komplex módon teszi lehetővé a vendégeknek, hogy belekóstolhassanak a BMW márkába, és azokat is meg fogja lepni, akik azt hiszik, hogy már mindent láttak.”

 

SOCIAL MEDIA