Csontváry Kosztka Tivadar egyik jelentős művét kínálja eladásra a Virág Judit Galéria

Hírek

Csontváry Kosztka Tivadar egyik jelentős művét állítja ki és kínálja eladásra az Art and Antique vásáron a galéria. A művészeti seregszemlét március 2. és 5. között rendezik meg a Bálnában, a Csontváry mű kiléte azonban a megnyitóig teljes titokban marad a nagyközönség előtt.

 

2022-ben a magyar festőóriás Pirosruhás gyermek című képét állították ki ezen a rendezvényen, az a festmény a művész életművének egyik legismertebb és legtöbbet publikált darabja. Idén egy hasonló szenzációval készül a Virág Judit Galéria.

„Mindig hatalmas ünnep a hazai műkincspiac életében egy Csontváry kép felbukkanása. Büszkék vagyunk arra, hogy a Hídon átvonuló társaság, a minden aukciós rekordot megdöntő Titokzatos sziget, valamint a Pirosruhás gyermek után ez a mostani már a negyedik alkotás a művésztől, amelyet bemutatunk és értékesítésre kínálunk az elmúlt két évben. Az Art and Antique vásár inspiráló környezet, amely évről-évre egy tető alá hozza a kereskedőket és a műkedvelőket” – mondta el Kelen Anna, a Virág Judit Galéria vezető művészettörténésze.

Rozsda Endre Kompozíciója

Az Art&Antique vásáron a galéria klasszikus és kortárs műveket egyaránt kiállít. A látogatók megcsodálhatják többek között Paál László és Mednyánszky László egy-egy tájképét, valamint a korai magyar modernizmus egyik gyöngyszemét, Dobai Székely Andor párizsi fürdőzőket ábrázoló festményét is. A kiállítás kiemelkedő művei közé tartozik továbbá Nádler István 1996-ban készült Cím nélkül sorozatának három nagy méretű olajképe, emellett Lakner László 1964-es Kürt és káposzta című alkotása (a nyitóképen). Ezek mellett Rozsda Endre apró elemekből, kaleidoszkópszerűen felépített Kompozíciója, Konok Tamás 1976-os Tension linéaire című műve, Keserü Ilona hetvenes évekbeli szitanyomatai (June Variation A, Accord C), illetve a nemrég elhunyt Bak Imre, Birkás Ákos, Fehér László és Hencze Tamás művei is megtekinthetők majd a Bálnában március 2. és 5. között.

 

SOCIAL MEDIA