Bak-Szabó Norina bajnoki címmel és egyéni bronzzal zárt az U14-es tenisz ob-n

Tejszínhub

Lehengerlő teljesítményt nyújtott párosban Bak-Szabó Norina és Bíró Melinda az U14-es fedettpályás országos bajnokságon: sem a negyeddöntőben, sem a döntőben nem vesztettek egyetlen játékot sem. A két lány egyéniben is dobogóra állhatott, Norinát épp párostársa győzte le az elődöntőben.

 

„Úgy érzem, az egész versenyen jól játszottam. Egyéniben kifejezetten nehéz ágam volt, így, hogy Melindával játszottam a döntőért. De ezt előre láttuk, sőt, örültem is a kihívásnak. Fordulatos meccs volt, most először nyertem versenyen szettet ellene, így nem voltam elégedetlen. Az pedig, hogy a párost meg tudtuk nyerni… Mit mondjak, nagyon-nagyon jó volt kétszer is a dobogóra állni” – értékelte a Career Sport Managementnek a debreceni fedettpályás ob-n történteket Norina.

A Top Sport versenyzője egyéniben magabiztosan menetelt az elődöntőig, harmadik kiemeltként előbb csak egy gémet veszítve verte Laduver Nórát, majd Kovács Luca Pankát újabb magabiztos sikerrel, 6:1, 6:2-vel búcsúztatva már a legjobb nyolc között járt. A negyeddöntőben 6:3, 6:3-ra nyert a nyolcadik kiemelt Kardos Lora ellen, s mint ő maga is mesélte, az elődöntőben a párostárs, az egyéni fő esélyese, Bíró Melinda állította csak meg.

A két lány párosban első kiemelt volt, így csupán a második fordulóban kapcsolódott be a küzdelmekbe. Az igazi kihívást az elődöntő jelentette számukra, mivel alig egy órával a háromszettbe torkollott, egymás ellen megvívott egyéni elődöntőjük után kellett pályára lépniük Benke-Giosanu Izabella és Sziklai Eszter kettőse ellen.

„Mondhatni kikészítettük egymást, nagyon fáradtak voltunk így nem volt könnyű az elődöntő, a döntőt viszont, hasonlóan az első meccsünkhöz 6:0, 6:0-ra nyertük meg. A döntőben nagyon-nagyon jól tudtunk játszani” – idézte fel Norina.

Az U14-es teniszező a következő hetekben Izraelben szerepelne nemzetközi tornákon, ám a koronavírus miatt még bizonytalan, hogy ezeket a versenyeket valóban megrendezik-e.

„A terv az lenne, hogy idén a saját korosztályában csak a Budapest- és az országos bajnokságon indul majd el. Emellett az összes hazai rendezésű nemzetközi tornán szeretnénk, ha ott lenne” – mondta a 2021-es versenytervekről Norina édesanyja, Bak Klarissza.

„Próbálunk utazni is, ahová csak lehet, szeretnénk menni nemzetközi szinten, meglátjuk, hogy a Covid-helyzet miatt, hogy alakul. Többet nehéz most mondani, még nem igazán látjuk a versenynaptár részleteit. A nemzetközi versenynaptárból is, amit látunk, nagyjából két hónap, tele van törölt versenyekkel. Most húsz százalék esélyt látunk arra, hogy Izraelbe tényleg el tudunk utazni. Per pillanat maradnak az itthoni, idősebbek számára kiírt, kiemelt versenyek” – tekintett előre.

SOCIAL MEDIA