Bajnokok Ligája: az esélyesek hozták a kötelezőt

Tejszínhub

A Bayern München a Laziót, a Real Sociedad a PSG-t fogadta a keddi játéknapon.

 

A Münchenbe látogató olaszok nem sokáig reménykedhetek abban, hogy huszonnégy év elteltével ismét bejutnak a legjobb nyolc közé. Noha a Bayern München az utolsó öt bajnoki fordulóban csak kétszer tudott győzni, és reménytelenül lemaradt a Leverkusen mögött a bajnoki aranyéremért folytatott küzdelemben, ezen az estén a két gárda nem volt egy súlycsoportban. Az olaszok körülbelül fél óráig tűntek többé-kevésbé egyenrangú ellenfélnek a sokkal gyorsabban futballozó hazaiakkal szemben, néhányszor el is jutottak a német tizenhatosig, azonban a 38. percben Harry Kane megszerezte a vezetést a hazai csapatnak, hét perccel később pedig Müller kettőre növelte a bajor az előnyt. Ezzel máris a Bayern állt továbbjutásra.

A második félidőre láthatóan elfáradtak a vendégek, az egyszerre becserélt három friss játékosuk se tudott csodát tenni. A 66. percben ismét Kane volt eredményes, és innentől kezdve senkinek nem lehetett kétséges, hogy melyik csapat a jobb.

A másik párharcból a PSG kettős győzelemmel lépett tovább. Párizsbank 2:0, San Sebastianban 2:1 arányban győzte le a Real Sociedad csapatát. Két hely tehát elkelt a nyolcból a bajnokok Ligájában.

Holnap este a Manchester City a Kobenhavn, a Real Madrid pedig az RB Leipzig csapatát fogadja. Mindkét nagycsapat győzött idegenben, csoda kelene, hogy a vendégek megnehezítsék a dolgukat.

Bayern München  – Lazio 3:0, továbbjutott a Bayern 3:1-es összesítéssel

Real Sociedad – PSG 1:2, továbbjutott a PSG 4:1-es összesítéssel

SOCIAL MEDIA