Az olimpiára készülő fiatal élsportolók felkészülését támogatja a Shell Hungary

Hírek Kiemelt

A Shell Hungary idéntől csatlakozik a Budapesti Olimpiai Mozgalom által létrehozott BOM a Magyar Sportért Alapítvány támogatóihoz, amely a kiemelkedő teljesítményű fiatal sportolók karriercéljainak megvalósulását segíti, saját ösztöndíj programjával.

 

A Shell Hungary által támogatott sportoló Ekler Luca paralimpikon, aki már megkezdte felkészülését az idei párizsi paralimpiára. A Shell Hungary azért döntött az alapítvánnyal való együttműködés mellett, mert régóta elkötelezett a fiatal tehetségek támogatása iránt a szervezetén belül és a helyi közösségben egyaránt, az pedig, hogy ma ünnepeljük a Magyar Parasport Napját, méltó figyelmet irányíthat a fogyatékkal élő sportolók megsegítésének fontosságára.

„A Shell-nél elkötelezettek vagyunk a fiatal tehetségek szakmai támogatása iránt, mentorálással és és más fejlesztési programmal hosszútávú karrier perspektívát nyújtunk munkatársainknak. A BOM Alapítvánnyal való együttműködésünk lehetővé teszi, hogy a sport területén kiemelkedő tehetségek karrierútjára is pozitív hatással legyünk, illetve esélyt adjunk élsportolóinknak a későbbi életük sikereit segítő diploma megszerzésére. A Shell elkötelezett a befogadó környezet mellett a szervezetén belül és társadalmi szinten egyaránt, ezért is választott parasportolót egyéni támogatottjának. A Magyar Parasport Napja jó alkalmat biztosít arra, hogy bejelentésünkkel egy időben felhívjuk a figyelmet a hazai parasport kiemelkedő eredményeire és az abban résztvevő, kiemelkedő fiatal sportolók támogatásának fontosságára” – mondta el az együttműködés kapcsán Istenesné Solti Andrea, a Shell Hungary zRt. igazgatóságának elnöke.

„Büszkék vagyunk rá, hogy az ösztöndíjprogramunk kerek egy évtizede töretlen népszerűségnek örvend a hazai élsportolók világában, és egyre több sporttehetséget tudunk támogatni abban, hogy megmutathassák rátermettségüket a felsőoktatási intézményekben is. Mindez nem valósulhatna meg az intézményi támogatóink és partnereink nélkül. Nagyon nagy megtiszteltetés számunkra, hogy idén, a Párizsi Olimpiai és Paralimpiai Játékok évében, a Shell Hungary Zrt, melynek a brandjét az egész világ ismeri, a Berzeviczy Albert ösztöndíj és mentor programot választotta belépőnek a magyar olimpiai és paralimpiai sport világába” – tette hozzá Szalay-Berzeviczy Attila, a BOM a Magyar Sportért Alapítvány kuratóriumának elnöke.

 

Fotó: Fehér Alexandra, Istenesné Solti Andrea, Ekler Luca és Szalay-Berzeviczy Attila

 

SOCIAL MEDIA