Átalakult a YouTube

Hírek

A legtöbbeknek már elérhetővé vált a YouTube frissítése, amely jelentősen megváltoztatja a videómegosztó kinézetét – írja a Verge. cikke alapján a 24.hu.

 

A legtöbb funkciót korábban a Premium felhasználók körében tesztelték, azonban a sok pozitív visszajelzés miatt a napokban mindenki számára elérhetővé tették. Az egyik legfontosabb újdonság a nagyítási funkciót érinti. Erre korábban is volt lehetősége a felhasználóknak, azonban csupán annyira, hogy szélesvásznúvá tegyék a lejátszott tartalmat. Most azonban annyira zoomolhatnak be a képbe, vagy kicsinyíthetik azt, amennyire csak szeretnének.

Sokat javítottak a videók alján található csúszkán is. Ezentúl jól látható indexképek segítségével kereshetjük meg, és ugorhatunk a videó egy adott részére. Emellett bemutatkozik az ambient (környezeti) mód is, amelynek segítségével a program mintavételezéssel tudja meg, milyen színvilágú az általunk nézett videó, és ehhez igazítja a hátteret. A funkció nemcsak az appokban, de a webes felületen is elérhető lesz.

Végül több, a mindennapi használatot nem igazán befolyásoló változás is érkezik. Megváltozik a Feliratkozás gomb kinézete, ahogy a reakciógomboké is, sőt a hashtagek is másképp mutatkoznak majd. A leírásban található hivatkozások gombokká alakulnak, a hozzászólások számára fenntartott mező pedig lekerekített kinézetet kap – írják.

 

Fotó: NordWood Themes/unsplash.com

 

SOCIAL MEDIA