Általános vezérigazgató-helyettes az UniCredit Banknál

Karrier

Marco Iannaccone többek között a márkamenedzsmentért és a kommunikációért is felelős.

2016. március 1-jével új általános vezérigazgató-helyettes és igazgatósági tag kezdte meg munkáját az UniCredit Banknál, Marco Iannaccone személyében. A kinevezéssel a magyar bank is igazodik a csoportnál meglévő általános vezetői struktúrához, melyet az idén – a csoportban utolsóként – a magyar és az osztrák leányvállalatnál is bevezettek.

Az új vezető az általános vezérigazgató-helyettesi feladatai mellett a Lakossági és kisvállalati, valamint a Vállalati, befektetési banki és privát banki területek, valamint a Global Banking Services divízió, a Jogi, továbbá a Márkamenedzsment és kommunikáció szakterületek napi, operatív irányításáért felelős.

Marco Iannaccone 1993-ban szerzett BA diplomát az Università degli Studi di Venezia egyetemen, 2003-ban pedig MBA fokozatot a Clemson Egyetemen.

Szakmai karrierjét tanácsadóként kezdte a KPMG-nél, majd az Andersen Consultingnál folytatta. 1999-2002 között a Deutsche Bank különféle divízióinál tett szert széles körű tapasztalatokra, ottani munkásságát a privátbanki és üzleti terület vezetőjeként fejezte be.

Az UniCredithez 2002-ben csatlakozott széles körű szakmai és nemzetközi tapasztalatokat szerezve a csoportnál. Dolgozott többek között az üzletfejlesztési, stratégiatervezési és privátbanki területen, majd pénzügyi vezetőként és az igazgatóság elnökhelyetteseként a Pekao Banknál. Budapestre a törökországi Yapı Kreditől érkezik, ahol vezérigazgató-helyettesként és pénzügyi vezetőként (CFO) látott el felsővezetői feladatokat.

SOCIAL MEDIA