A szép mosoly sem utolsó egy vállalkozás építése során

Hírek

Egy gyümölcsöző vállalkozás felépítése a részletekben rejlik, és számos területen jobbnak kell mutatkoznunk a konkurenciánál. Az üzleti életben pedig korántsem csak a marketingterven múlik a siker, hiszen a megjelenésünk is sokat nyom a latban. Miért olyan fontos az a bizonyos millió dolláros mosoly, és hogyan érhető el? Mutatjuk a válaszokat!

Az első benyomás meghatározó a sikert illetően

Akárcsak egy randevún, úgy az üzleti találkozókon is rendkívül fontos a pozitív első benyomás kialakítása. Ugyanis ha egy potenciális ügyfelünkkel találkozunk, még csak meg sem kell szólalnunk, és lehet, hogy máris többet mondtunk ezer szónál is. Hogyan lehetséges ez? Elsősorban úgy, hogy az első dolog, amit megítélnek, az a megjelenésünk. Ha ápoltan és tökéletes mosollyal érkezünk a találkozóra, máris pozitív érzéseket közvetítünk.

Az igényes kinézet természetesen azt sugallja leendő üzleti partnereink felé, hogy minden bizonnyal a vállalkozásunkra is kiemelt figyelmet fordítunk. Gondoljunk csak bele: bíznánk egy olyan üzletember szavában, aki ápolatlanul és nem megfelelő ruházatban érkezik a találkozónkra?

TIPP: Fogszabályozás segítségével tökéletes mosolyt teremthetünk, amely nagymértékben hozzájárulhat üzleti sikereinkhez. A fogszabályozó viselése ma pedig már kifejezetten trendinek számít a felnőttek körében is, ezért sosem késő belevágni és megtenni az első a lépést a millió dolláros mosoly felé.

 

A magabiztosság rengeteget számít

Tény, hogy ha jól érezzük magunkat a bőrünkben, azt mások is érzékelni fogják. Az üzleti világban pedig a magabiztosság rendkívül fontos tulajdonság, hiszen folyamatosan másokkal kell versenyeznünk, ezért soha nem láthatják rajtunk, hogy bármiben is bizonytalanok lennénk. Ha a tükörbe nézve valóban egy határozott és tudatos üzletember köszön vissza, máris nagyobb eséllyel fogunk ügyfeleket szerezni.

Megnyerő mosollyal és küllemmel nem csak az offline térben arathatunk sikert!

Napjainkban az online marketing fontosabb, mint valaha, ezért már számos vállalkozó tölt fel magáról és akár munkatársairól is fényképet a weboldalára, illetve a közösségi média felületeire. Ezek a fotók sokkal személyesebbé varázsolják a hangulatot, és segítenek a bizalom kialakításában.

Profi fotók segítségével jelentősen felpörgethetjük az érdeklődők számát, ehhez azonban – akárcsak a személyes találkozók során – pozitív képet kell sugároznunk a látogatók irányába. Természetes, szép mosollyal és mutatós külsővel mindezt könnyedén megtehetjük, ezért fordítsunk kiemelt figyelmet az internetes megjelenésünkre is.

A külsőség a siker felé vezető út első lépése, de mi a második?

Amint kialakítottuk a pozitív első benyomást, többé már nem a kinézetünk, hanem csakis a szakmai felkészültségünk fog számítani egy találkozó vagy tárgyalás során. Tegyünk meg tehát mindent, hogy a megnyerő külső mögött legalább olyan értékes belső is rejtőzzön.

Készüljünk fel a lehető legprofibban a találkozókra, és igyekezzünk kitalálni, hogy mire is vágynak igazán a leendő üzleti partnereink. Gondoljuk végig a bennük felmerülő kérdéseket és lehetséges aggályokat, majd fogalmazzuk is meg előre a pontos válaszokat.

Ha a tárgyalófeleink azt látják, hogy szakmailag kimagasló tudással rendelkezünk, akkor már csak az árajánlat elfogadása marad hátra. Ehhez persze minden bizonnyal jóval több időt kell tanulással töltenünk, mint a külsőnkkel, de végül minden befektetett perc bőségesen megtérül.

A szép mosoly elengedhetetlen a sikeres tárgyalásokhoz, ezért ha nem vagyunk elégedettek önmagunkkal, akkor egy percig se késlekedjünk fogorvoshoz fordulni. Napjainkban a fogszabályozás és a fogfehérítés is rendkívül népszerű döntés az üzletemberek körében, hiszen nemcsak a megjelenésünkön javíthatunk, hanem konkrét befektetésként is tekinthetünk a fogászati kezelésekre. Tegyünk meg mindent a siker érdekében, és üzletünk garantáltan hozni fogja a kívánt eredményeket!

 

SOCIAL MEDIA