FOREO-kutatás a sminkelési szokásokról

Hírek Kiemelt

Négy hölgyből egy sminkkel az arcán fekszik le aludni, 60% pedig fél órával előbb kel fel csak azért, hogy már sminkelt arccal köszönthesse partnerét reggel – derül ki a svéd FOREO globális, Valentin-napi felméréséből! A beauty-tech brand a kutatásban kiemelten vizsgálta, hogyan alakulnak a szépségápolási szokásaink, amikor új párkapcsolatban vagyunk.

 

A 2400 fő bevonásával készült online felmérés szerint a nők elsöprő többségének (91%) 2-4 hónapig tart elég magabiztosságot gyűjteni ahhoz, hogy a smink nélküli arcát mutassa partnere felé. Negyedük bevallotta, hogy gyakran make-up-al bújik ágyba, az állandó szépség és tökéletesség illúzióját mutatva. 60% pedig csak azért kel korábban, hogy feltegyen egy kis sminket, mielőtt a párja felébred. A kutatás a sminkelési szokásokat is vizsgálta: a nők 56%-a bevallotta, hogy a hét legtöbb napján visel sminket, 60%-a pedig a make-up-tól csinosabbnak és magabiztosabbnak érzi magát.

Férfiakat is kérdeztek a felmérésben; meglepetésre a többségüket (96%) egyáltalán nem izgatta ez a kérdés: a válaszadók 52%-a számára közömbös, visel e párjuk sminket, 44%-uk pedig kifejezetten azt részesíti előnyben, ha nincs a párjukon semmi festék.

Ehhez képest igencsak sokkoló adat, ami egy angol kutatásból származik: 20 férfiból 1 még sosem látta partnerét smink nélkül.

Dalia Fernandez, a FOREO Termékfejlesztési Igazgatója is kommentálta a cég felmérését: ‘Valószínűleg minden nő tud azonosulni ezzel a problémával, hiszen egy új párkapcsolatban még erősen ingadozik az önbizalmunk szintje. Látva ugyanakkor, hogy milyen nagy arányban nyúlunk a reggeli újrasminkelés trükkjéhez, ez már erősen befolyásolhatja a bőrünk állapotát is, hiszen épp a pihentető alvást szakítjuk meg a korábban keléssel.”

Bár a nőkön nagyon is érezhető a nyomás, hogy sminket használva a legjobb arcukat mutassák minden napszakban, a FOREO felmérése azt is mutatta, hogy a bőrápolás is egyre nagyobb szerepet kap.

SOCIAL MEDIA