A Márkamonitor rádióműsorának mai vendége Gajzágó György

Hírek

Ma esti vendégem Gajzágó György, a Kortárs Műgyűjtő Akadémia alapítója. Témánk az üzlet és művészet helyzete és viszonya – új helyzetek, új kihívások, új feladatok 2023 tavaszán.

 

Megbeszéljük, mi változott az előző beszélgetésünk óta: milyen változásokat hozott a COVID a művészeti világba, milyen jelentősebb változások történtek itthon a művészeti szcénában? Van-e már „art industry”: iparág-e már itthon a művészet, változott-e valami 2020 óta?

Kicsit visszatekintünk a márciusi Márkaépítés 2023 konferenciára is. Mi van a Maslow-piramis alatt? Mi a szerepe a kultúrának és művészetnek a társadalmi ökoszisztémában?

Mi az üzlet és művészet (gazdaság és kultúra) jelenlegi helyzete és viszonya – globálisan és lokálisan? A válságok hogyan hatottak az üzleti és művészeti szektorok kapcsolatára? Miért élnek kevesen a brandingben a kulturális pozicionálás eszközével?

Megbeszéljük, kik a kulturális-gazdasági ökoszisztéma működtetésének szereplői: shareholder vagy stakeholder szemlélet kell ide? Ki fogja a kormánykereket és ki nyomja a gázt? Mi biztosítja a kultúra folyamatosságát?

És végül, de nem utolsó sorban: mi a brandek szerepe a kultúra fenntartásának és fejlesztésének terén?

 

Hangoljatok este 8-kor a Jazzy rádióra!

A műsor online is hallgatható a jazzy.hu oldalon. A korábbi adások podcast formában meghallgathatóak a Márkamonitoron.

 

Szakács László főszerkesztő

 

 

 

 

SOCIAL MEDIA