A L’Oréal a világ egyik legetikusabb vállalata

Hírek

Az etikus vállalati gyakorlatok meghatározásában és fejlesztésében világelső Ethisphere Intézet ismét a világ legetikusabb vállalatai közé választotta a L’Oréalt. A L’Oréal tizedik alkalommal kapta meg ezt a kitüntetést, bizonyítva ezzel az elköteleződését a feddhetetlen vezetés és az etikus vállalati gyakorlatok szorgalmazása mellett.

Timothy Erblich, az Ethisphere vezérigazgatója a következő gondolatokkal gratulált a vállalatnak: „Mi az Ethisphere-nél lenyűgözőnek tartjuk a L’Oréal értékrend-alapú megközelítésmódját, hosszú távú célkitűzéseit és elköteleződését a tisztességes működés iránt. Gratulálunk mindenkinek a L’Oréalnál, hogy mindennapi munkájuk során alkalmazzák az etikai alapelveket és hogy megszerezték ezt az elismerést.”

Jean-Paul Agon, a L’Oréal elnök-vezérigazgatója a kitüntetés kapcsán elmondta: „Ez a tizedik elismerés az Ethisphere-től igazolja azt, hogy egy vállalat lehet egyszerre etikus és sikeres is. Az etika a csoport átalakulásának egyik mozgatórugója, amelyre a munkavállalóink a világ minden táján különösen büszkék.”

„Az exponenciális fejlődés világában egy erős etikai kultúrával rendelkező vállalat jobban fel van készülve arra, hogy szembenézzen a jövő kihívásaival” – tette hozzá Emmanuel Lulin, a L’Oréal vezető alelnöke és fő etikai tisztviselője.

2019-ben összesen 21 országból és 50 iparágból 128 vállalat kapott elismerést. A 13. évi kitüntetettek listája jól mutatja, hogy ezen vállalatok továbbra is ösztönző erőként vannak jelen a közösségek fejlesztésében, a hozzáértő és felhatalmazott munkaerőbázis kiépítésében, valamint előmozdítják az etikára és küldetéstudatra koncentráló vállalati kultúrák kialakulását.

A L’Oréal etikájáról

2000: a L’Oréal Franciaországban az első vállalatok egyike, amely etikai kódexet vezetett be, valamint amely (2007-ben) fő etikai tisztviselőt nevezett ki

2008: a L’Oréal elnöke és vezérigazgatója, Jean-Paul Agon megkapta a rangos „Stanley C. Pace Leadership in Ethics Award” kitüntetést

2015: a L’Oréal vezető alelnöke és fő etikai tisztviselője, Emmanuel Lulin megkapta a rangos „Carol. R. Marshall Innovation in Ethics Award” díjat

2017, 2018: a L’Oréal etikai kódexéért megkapta az Átláthatósági Nagydíjat (Grand Prix de la Transparence – Charte Éthique)

2018: Az ENSZ Globális Megállapodásának egyik vezető vállalataként, a Cergy-Pontoise Egyetem (Franciaország) két kiválósági díjában részesült etikus kormányzás és etikus vezetés kategóriában (Awards of Excellence in Ethical Governance and Ethical Leadership)

Emmanuel Lulint, a L’Oréal vezető alelnökét és fő etikai tisztviselőjét kitüntették, mint az ENSZ Globális Megállapodás SDG élharcosát a vállalati etika fejlesztésében (SDG Pioneer for Advancing Business Ethics), illetve megkapta a „Bill Daniels Being a Difference Award” díjat a NASBA Center for the Public Trusttól és a Cergy-Pontoise Egyetem első tiszteletbeli díját mint etikai véleményformáló (Honourary Award as Ethics Influencer).

2019: A L’Oréal első helyet ért el világszerte 6000 vállalat közül az ESG rangsorában (Covalence ESG Ranking)

A L’Oréal évente etikai napot szervez, ahol a munkavállalók a világ minden tájáról online chatelhetnek az etika témájáról a L’Oréal elnökével és vezérigazgatójával, valamint az országok ügyvezető igazgatójával.

A L’Oréalról

A L’Oréal több mint száz éve elkötelezett a szépség iránt. Egyedülálló nemzetközi portfóliójában 36 sokszínű és egymást kiegészítő márka szerepel. A csoport 2018-ban 26,9 milliárd eurós forgalmat generált és 82 600 munkavállalót alkalmaz világszerte. A világ vezető kozmetikai vállalataként a L’Oréal minden disztribúciós szektorban jelen van: közönségcikk piac, drogériák, gyógyszertárak, fodrászszalonok, repülőtéri üzletek, saját márkaboltok, illetve webshopok.

Kutatás és fejlesztés, valamint egy 3885 főből álló elkötelezett kutatócsapat alkotják a L’Oréal stratégiájának szívét, azon dolgozva, hogy a világ minden táján kielégítsék a szépség iránti igényeket. A L’Oréal fenntarthatósági elköteleződése, a „Sharing Beauty With All” ambiciózus fenntartható fejlődési célokat tűz ki 2020-ig a csoport teljes értékláncán keresztül.

Az Ethisphere Intézetről

Az Ethisphere® Intézet globális vezetőként van jelen az etikus vállalkozási gyakorlatok normáinak meghatározásában és előnyben részesítésében, amelyek a vállalati személyiséget, a piaci bizalmat és a vállalati sikert táplálják. Az Ethisphere mélyen gyökerező szakértelemmel rendelkezik az alapvető etikai normák mérésének és meghatározásának területén, adatvezérelt betekintések használatán keresztül, amelyek segítik a vállalatokat abban, hogy hangsúlyozzák vállalati személyiségüket, valamint, hogy mérjék és fejlesszék kultúrájukat. Az Ethisphere kitünteti a kiváló eredményeket a Világ Legetikusabb Vállalatai című elismerésével és ipari szakértői közösséget biztosít a BELA (Business Ethics Leadership Alliance) szövetségen keresztül.

SOCIAL MEDIA