A Lidl Magyarország ismételten elindítja az Egészségesen az iskolapadban elnevezésű kezdeményezését

Hírek

A Lidl Magyarország a termékfejlesztések mellett a vásárlói edukációt is fontosnak tartja, ennek jegyében indította el Egészségesen az iskolapadban programját 2015-ben, hogy felhívja a gyermekek figyelmét az egészséges étkezés fontosságára. 2023-ban az általános iskolai osztályokat szólítja meg a diszkontlánc, akiktől pályázat formájában olyan alkotásokat vár, melyek összetevő alapanyagai jól beilleszthetőek az egészséges és fenntarthatóbb étkezésbe.

 

A táplálkozás területe változásnak indult, az utóbbi években az egészség mellett ma már az is egyre hangsúlyosabb kérdés, hogyan tudunk minél fenntarthatóbban táplálkozni. Az idei évben az iskolai osztályokat kérjük meg arra, hogy csatlakozzanak felhívásunkhoz, hogy minél több gyermek ismerkedhessen meg játékos formában az egészséges és fenntarthatóbb étkezés szempontjaival” – mondta el a pályázattal kapcsolatban Tőzsér Judit, a Lidl vállalati kommunikációs vezetője.

A kompozíciók értékelése során kiemelt szempont a tanúsítottan fenntartható forrásból származó és az alacsonyabb ökológiai lábnyommal rendelkező alapanyagok felhasználása, a teljes kiőrlésű gabonából készült termékek vagy a szezonális zöldségek-gyümölcsök előnyben részesítése is és nem utolsósorban az, hogy az elkészült alkotás ne végezze hulladékként, tehát összetevői minél nagyobb arányban újrafelhasználásra, újrahasznosításra kerüljenek. „Fontos, hogy a gyerekek minél korábban elsajátítsák a fenntartható és egészséges étkezés alapjait, a Felelős Gasztrohős Alapítvánnyal mi is ezen dolgozunk már több mint 10 éve. Tapasztalataink alapján egy játék vagy kreatív alkotási folyamat közelebb hozza a témát a kicsikhez, ezért nagyon hasznosak az olyan kezdeményezések, mint az Egészségesen az iskolapadban verseny. Mindemellett szakmai partnerként lényegesnek tartjuk azt is, hogy az alkotási folyamat a fenntarthatóság és a felelős élelmiszer-felhasználás jegyében valósuljon meg” – mondta Lehel Zsuzsanna, a Felelős Gasztrohős Alapítvány ügyvezetője.

Az osztályok 2023. május 15-éig pályázathatnak, a pályamunkákat a iskolapad@lidl.hu e-mail címre várja a vállalat. A pályázatról bővebb információ a lidl.hu/iskolapad oldalon olvasható, ahonnan a pályázati felhívás is letölthető.

 

SOCIAL MEDIA