A Konyhafőnök VIP: Perverz poénok a Kékek első versenynapján

Tejszínhub

A kékek első versenynapján Sárközi Ákos komoly kihívások elé állította csapatát, hogy felmérje, kik azok, akik valóban bírják a strapát, azonban több játékos is az elvárások alatt teljesített.

 

A Konyhafőnök VIP stúdiójába belépve a kék csapat versenyzői még nem sejtették, hogy milyen kemény nap vár rájuk. Az első feladatban különböző halakból kellett főételt készíteniük, ami sokaknak feladta a leckét. A főzés során Odett Zé módszerét használva próbált meg időt spórolni, így a cékláit a mikróban szerette volna elkészíteni. A golyócskák azonban lángra kaptak, és ez Odettet igencsak rosszul érintette.

Mardoll is megküzdött az első feladattal, így mire a kóstoláson a zsűri pultjához ért, már potyogtak a könnyei. Az énekesnőben még élénken élt, ahogy Sárközi Ákos a kukába dobta az ételét az előző főzése után, és tartott tőle, hogy a tányérja ismét erre a sorsra jut.

Filipánics Bálintnak sem ment jól a kóstolás, ugyanis Ákos egyből szóvá tette neki, hogy a tálalása inkább lett ízléstelen, mint jópofa. Az ételek ízétől sem volt elájulva, így Bálintnak kemény kritikával kellett szembenéznie.

Ákos séf így is meglehetősen gyorsan fogyasztotta a játékosa ételét, ami Zének és Jenőnek is feltűnt, így felmerült bennük a kérdés, hogy Ákos vajon a félresikerült elemeket próbálja-e eltüntetni, hogy ők már ne találhassanak fogást a játékoson.

A második feladatban a versenyzőknek Ákos ételét kellett lemásolniuk. Bár a kék csapatnak inkább a hozzávalókra és az elkészítési sorrendre kellett volna koncentrálnia, nem bírtak szó nélkül elmenni Ákos egy-egy instrukciója mellett, amik köré perverz vicceket építettek.

A kóstolásnál Hagyma és Kollányi Zsuzsi kapták a legtöbb kritikát. Hagyma a főzés során többször is elvesztette a fonalat, ami a séfeknek is feltűnt. Ákos elmondta Hagymának, hogy különösen nagy kudarcként éli meg, hogy hiába próbált neki segíteni főzés közben, ez a feltálalt ételen aligha látszott meg.

Kollányi Zsuzsi már a főzés utolsó másodperceiben tudta, hogy ezúttal nem sikerült teljesítenie Ákos elvárásait, hiszen kifutott az időből, így hiába voltak készen az elemei, a tányérjára már nem maradt ideje feltenni őket.

A teljesítménye alapján végül Kollányi Zsuzsi és Filipánics Bálint kerültek a veszélyzónába. A zsűrinek nem volt könnyű dolga, mert legszívesebben mind a két játékosnak adtak volna még egy esélyt, de a szabályok alapján egy versenyzőtől búcsúzniuk kellett, így elsőként Filipánics Bálint hagyta el a kék csapatot.

 

 

Odett elemei lángra kaptak: Fel tudtam volna úgy robbanni, mint az a cékla

A versenyző Zé módszerével akart időt spórolni, így a cékláját a mikróban próbálta meg elkészíteni, azonban dekoratív kis elemek helyett tüzes golyók lettek belőlük.

 

Mardoll szóhoz sem jutott a sírástól

Az énekesnő a legutóbbi kudarca után félve vitte ki az ételét a zsűri pultjára, mert tudta, hogy most sem sikerült tökéletesen teljesítenie.

 

„Meg kéne röntgenezni Ákost, hogy mik vannak a gyomrában” – A séf megpróbálta eltüntetni a versenyzője hibáit?

„Ronda is és rossz is” – Filipánics Bálint kiakasztotta a séfeket az ételével, ami formailag és ízvilágában sem felelt meg az elvárásoknak, azonban Ákos feltűnően sokat evett belőle, ami rögtön szemet szúrt Jenőnek és Zének.

 

„Kicsi, félkemény, ez egyre rosszabb” – Sárközi Ákos kolbásza beindította a versenyzők fantáziáját

A kolbász és a tészta is remek alapot nyújtottak a kék csapat versenyzőinek arra, hogy elvicceljék a séf főzését, amibe Zé és Jenő is becsatlakoztak.

 

„Döbbenet volt végignézni ezt a kínszenvedést” – Hagyma durva kritikát kapott a zsűritől

Ákos séf nem volt elégedett versenyzője teljesítményével, mert hiába próbált segíteni neki főzés közben, a tányéron ez nem látszódott.

 

„Szétvet az ideg” – Kollányi Zsuzsi könnyeivel küzdve állt a zsűri elé

Az énekesnő magának is csalódást okozott azzal, hogy hiába készítette el az elemeit, a tányérra már nem kerültek fel, így alig tudott valamit felmutatni a kóstoláson. Emiatt Ákos is kételkedni kezdett abban, hogy jó döntést hozott-e, amikor Zsuzsit beválasztotta a csapatába.

 

„Soha nem jó veszíteni” – Csalódottan távozott a kék csapat első kiesője

A nap végén Filipánics Bálint és Kollányi Zsuzsi kerültek a veszélyzónába, így ők izgultak a legjobban a zsűri döntése miatt. Egy valakinek ugyanis el kellett hagynia a konyhát.

 

 

Előzetes:

„Zseni vagy” – Az egyik versenyző leveszi Sárközi Ákost a lábáról (11.29.)

A sütőből kieső tálcák, a mosogatóban rejtőző zöldséghéjak és a kemény kritikák mellett azért a dicséretek sem maradnak el az Elődöntő második napján. Hogy ki az a versenyző, akinek sikerült egy tökéletes tányért készítenie, kiderül A Konyhafőnök VIP mai adásából 20 órától az RTL-en.

 

„Ez a tányér, ez botrány” – Rácz Jenő kiakad a kóstoláson (11.29.)

Az egyik versenyző elvéti a sulykot, és egy olyan ételt rak le a zsűri pultjára, ami még nyers, így amellett, hogy az étel a kukában landol, még Jenő is haragra gerjed. Hogy a kék csapat melyik tagja követi el ezt a hibát, kiderül A Konyhafőnök VIP mai adásából, 20 órától az RTL-en.

 

 

A műsor hivatalos oldalai:

Honlap: https://rtl.hu/akonyhafonok

Facebook: https://www.facebook.com/akonyhafonok/

Instagram: @akonyhafonok

 

Fotókredit RTL/Tulok András

 

 

SOCIAL MEDIA