A Konyhafőnök VIP: Osváth Zsolti kiakadt, Odett kapott egy új Norbit

Tejszínhub

Az Elődöntő második napja rengeteg izgalmat tartogatott a versenyzők számára, mert amíg egyesek sziporkáztak a főzés során, sokakon kifogott a feladat. Így Sárközi Ákosnak egy sajátos módszert kellett alkalmaznia, hogy megvédje versenyzőit a kritikáktól.

 

 

A főzés jó hangulatban indult, különösen Odett számára, aki olyan jól teljesített az előző napon, hogy egy előnyt is kapott. 5 percre választhatott maga mellé egy segítőt, így a versenyző úgy döntött, hogy Viktort szeretné hátráltatni. Odett bevallotta, hogy ismerős volt neki a helyzet, hogy valaki körülötte legyeskedik a konyhában, mivel párjával, Kamarás Norbival is hasonlóan dolgoztak együtt. Viktor egy  különleges élményben is részesült, ugyanis az 5 perces hátráltatás után Fördős Zé látta vendégül egy rendhagyó teadélutánra, amihez a séfek is csatlakoztak.

A második feladatban Ripli Zsuzsi választhatta ki azt a versenytársát, akitől két alapanyagot is elvett, hogy megnehezítse a dolgát. A színésznő Osváth Zsoltit választotta, aki annyira zokon vette a hátráltatást, hogy viccesen arra célozgatott, hogy túl sokat tud Zsuzsiról ahhoz, hogy ezt bosszú nélkül megússza. Persze Zsolti a perverz poénokkal sem fukarkodott: Egy ország látta, hogy rámozdultál a répámra.

A feladat Hagymának sem ment egyszerűen: Ákos séf megbízta egy szarvasgombás gnocci elkészítésével, azonban a versenyző sosem csinált még hasonlót, így tanácstalanul állt a pultja előtt. Olyannyira összezavarodott a főzés alatt, hogy még a tartárt is lefelejtette a tányérjáról, pedig sokat dolgozott vele.

A kék csapat vezetője is észrevette, hogy versenyzői tányérján egy-egy elem nem sikerült túl jól, így próbálta menteni a menthetőt, és villámgyorsan felfalta a hibás elemeket. A séf technikája Zének is szemet szúrt, ezért megfigyelés alá helyezte Ákost, és még egy orvosi beavatkozást is kilátásba helyezett.

A második feladat Tokár Tominak sem végződött jól, mert az étele láttán még Sárközi Ákos is elismerte, hogy borzalmas elemek kerültek fel a tányérjára. Rácz Jenő sem akarta palástolni az érzelmeit.

A veszélyzónába a zsűri döntése alapján az első feladatból Mardoll, a másodikból pedig Tokár Tomi kerültek. Végül az énekesnőnek kellett elhagynia a konyhát.

 

 

„Egy magasabb Norbit kaptam” – Odett különös jutalomban részesült a főzés során

Zé tartotta a szavát, így Odett előnyben részesült, és egy segítőt választhatott maga mellé. Azonban a műsorvezető arra is gondolt, hogy oldja a játékosban a hátráltatás feszültségét, és egy rendhagyó teaszertartást is rendezett.

 

„Egy ország látta, hogy rámozdultál a répámra” – Ripli Zsuzsi kiszúrt Osváth Zsoltival

Zsuzsi élt az előnyével, és úgy döntött, hogy Zsoltitól vesz el két elemet. Ezt persze versenytársa nem hagyta szó nélkül, és viccesen meg is fenyegette hátráltatóját. Hogy miként dobálta egymásnak a magas labdákat a két versenyző, megnézheted a videóban.

 

„Teljesen magam alatt voltam” – Hagymának fogalma sem volt róla, mit kér tőle Ákos séf

A versenyző magabiztosan állt neki a főzésnek, azonban nem igazán tudta követni Ákos séf instrukcióit, így sokszor érezte magát reménytelen helyzetben, olyannyira, hogy az ételének egyik legfontosabb kiegészítőjét is lefelejtette a tányérról.

 

„Majd egy végbéltükrözés kiadja” – Ákos eltüntette a versenyzők hibás elemeit?

Zé megfigyelés alá helyezte Ákost, mert feltűnt neki, hogy gyanúsan eltűnnek a tányérokról azok az elemek, amik kifogásolhatóak. Persze, ez nem mindenkinek okozott gondot: Hagyma kifejezetten helyeselte Ákos technikáját: „Nagyon örültem, amikor bekapkodta azt a három fájdalmat”.

 

„Nem fogok tudni jó fej lenni” – Rácz Jenő megbántotta kritikájával Tokár Tomit

A műsorvezető egy olyan tányért vitt a zsűri elé, amin Sárközi Ákos szerint is borzasztó elemek voltak.

 

 

Előzetesek:

Előzetes: „Ákos, hozd vissza ide azt a szemetest” – Fördős Zé nyomozásba kezd (11.30.)

A kék csapat vezetője mindenben támogatja versenyzőit, még abban is, hogy segítsen nekik eltüntetni a bizonyítékokat. De Zét nem lehet csak úgy átverni… Ha kíváncsi vagy rá, hogy mi után kezd el nyomozni, akkor nézd meg A Konyhafőnök VIP következő adását 20 órától az RTL-en!

 

Előzetes: Sárközi Ákos kiakad, és a mosogatóba vágja versenyzője ételét (11.30.)

A konyhában előfordulnak balesetek, de amikor Dorottya odaégeti a májat, Ákos nem finomkodik, mert az Elődöntő hetén már nem férnek bele ilyen hibák. Hogy a versenyzőnek sikerül-e olyan tányért alkotnia, ami elnyeri Ákos bocsánatát, kiderül A Konyhafőnök VIP következő adásában, ma 20 órától az RTL-en.

 

Előzetes: Hagyma elveszti a fejét a konyhában (11.30.)

A versenyzőn annyira kifog egy házi tészta elkészítése, hogy nem tudja türtőztetni magát, és káromkodva a kukába vágja a tésztát, amire Rácz Jenő is felfigyel.

 

A műsor hivatalos oldalai:

 

Honlap: https://rtl.hu/akonyhafonok

Facebook: https://www.facebook.com/akonyhafonok/

Instagram: @akonyhafonok

 

Fotókredit RTL/Tulok András

 

 

SOCIAL MEDIA