A Konyhafőnök VIP: Járai Máté megsemmisült konyhafőnökként

Tejszínhub

A Középdöntő utolsó csapatfeladatai kifogtak a versenyzőkön, akik a zsűri instrukciói hallatán úgy érezték, hogy lehetetlent kérnek tőlük. Mindkét csapat beleadott apait-anyait, azonban a nap végére kiderült, hogy kik lesznek azok, akiknek egyéniben kell megküzdeniük a versenyben maradásért.

 

Az első feladatban a csapatoknak thai ételeket kellett készíteniük, ezúttal ráadásul nem a zsűritagok, hanem sztárvendégek értékelték a teljesítményüket. A kékeknél Osváth Zsolti, a pirosaknál pedig Fésűs Nelly lett a konyhafőnök.

Rácz Jenő csapatának meggyűlt a baja a rizstészta elkészítésével, amit Járai Máté vállalt magára. A színész igyekezett tökéletes állagú tésztát készíteni, azonban Jenő még időben figyelmeztette, hogy változtatni kell a koncepción. Az újragondolt gnocchikat azonban nem sikerült megfelelően elkészítenie, így a végén Élő Marci ötlete mentette meg az elemet. A pirosaknak végül sikerült lenyűgözniük a vendégeket, és nekik ítélték meg a pontot, és az ezzel járó előnyt is.

A második feladatban macaronokat kellett sütnie a csapatoknak, és Máté – a pirosak vezetőjeként – azt is kiválaszthatta, hogy a kékek közül kit szeretnének hátráltatni. A színész gondolkodás nélkül kijelölte Ripli Zsuzsit, így a színésznőnek kellett 15 percenként a zsűri pultjánál állva elénekelnie, hogy hogyan állnak a sütéssel.

A piros csapatnál is akadtak gondok, mert bár a macaron receptje folyamatosan a rendelkezésükre állt, Máténak nehezére esett értelmezni az instrukciókat. Így Nellynek és Marcinak kellett kihámozni Máté szavaiból, hogy mi az elkészítés menete. Egy ponton viszont átvették a receptet, és Máté nélkül készítették el a tésztát. A macaronokat mindkét csapatnak sikerült elkészítenie, azonban a zsűritagok nem értettek egyet abban, hogy a kékek vagy a pirosak süteményei lettek-e jobbak. Rácz Jenő kiállt a csapatáért, így amikor Zé a kékek macaronját kezdte el dícsérni, keményen beszólt zsűritársának.

A második feladat után a másik két középdöntős csapat is csatlakozott hozzájuk, és a zsűri elmondta, hogy kik a biztos továbbjutók, és kik azok, akiknek egyéniben is meg kell mérkőzniük egymással. A második feladat pontját a pirosak kapták, így Rácz Jenő csapatai felmehettek a galériára, azonban mindkét kék csapatnak bizonyítania kell még két feladatban.

 

„A megfelelési kényszerem úrrá lett rajtam” – Járai Máté a lehetetlenre vállalkozott

Máté rizstésztája többszöri nekifutás után sem sikerült úgy, ahogy szerette volna, ezért Jenő séfnek, majd Marcinak kellett újragondolnia az étel koncepcióját, és megmenteni a csapatot a leégéstől.

 

Ripli Zsuzsi énekhangjától még Rácz Jenő mobilja is berepedt?

A kékek különleges hátráltatást kaptak: a konyhafőnöküknek 15 percenként saját dalokkal kellett szórakoztatnia a zsűrit. Persze Zé és a séfek sem bírták visszafogni magukat, és becsatlakoztak az éneklésbe.

 

„Kisebb megsemmisülésem volt a konyhában” – Járai Mátén kifogott egy recept értelmezése

„Az egész recept olyan volt, mint egy fejtörő” – Máténak nehezére esett értelmezni az instrukciókat, ami a csapattársainak is feltűnt. Emiatt próbálták átvenni tőle az irányítást, azonban Máté nem hagyta, hogy elvegyék tőle a konyhafőnök szerepét.

 

„Te kis hülye, szerinted ez szép?” – Rácz Jenő beszólt Fördős Zének

A zsűritagok a versenyzők macaronjain szólalkoztak össze, mert nem értettek egyet abban, hogy a kék vagy a piros csapat tagjai készítettek-e szebb desszerteket.

 

 

Előzetes:

„Undorító ez a hús” – Pirner Alma kiakad főzés közben (12.09.)

Almának nem igazán tetszik a húsa állaga, aminek hangot is ad. Vajon lesz ideje kijavítani a hibás elemet? Kiderül A Konyhafőnök VIP következő részében 20 órától az RTL-en.

 

Előzetes: „Bízz a mikrohullámban!” – Fördős Zé ráveszi Odettet egy kis trükközésre (12.09.)

Zé gyakran hangoztatja a mikró csodatevő képességét, ami a legnyersebb burgonyát is percek alatt elkészíti. Odett is tesz vele egy próbát, azonban nem biztos, hogy a műsorvezetőre kellene hallgatnia… A Konyhafőnök VIP pénteken 20:00-kor folytatódik az RTL-en.

 

Előzetes: „Azt hittem, hogy infarktust kapok” – Geszler Dorottya bepánikol egy hús miatt (12.09.)

A séfek aggódva nézik, ahogy Dorottya kapkod a konyhában, mert a húsa nincs jó állapotban. Vajon sikerül megbirkóznia a feladattal? Kiderül A Konyhafőnök VIP következő részében 20 órától az RTL-en.

 

A műsor hivatalos oldalai:

Honlap: https://rtl.hu/akonyhafonok

Facebook: https://www.facebook.com/akonyhafonok/

Instagram: @akonyhafonok

 

Fotókredit RTL/Tulok András

 

 

SOCIAL MEDIA