A Tábor hetének harmadik napján Kovács Kristóf kiképzőtiszt a bisztró konyhák világába kalauzolta el a versenyzőket, nem is kért kevesebbet, mint egy „tökéletes” elemekből álló, „egyszerű, őszinte” tányért.
A feladatban választható három alapanyagból, ami egy sügér, egy bélszín és egy sertésszűz volt, mindössze egyet kellett a versenyzőknek kiválasztaniuk. Egy klasszikus bisztró étel elkészítése volt az az akadály, ami a színes kötényekhez vezető utat nehezítette.
A második feladatban a séfek újra főztek a konyhában! A Konyhafőnök korábbi szériáinak köszönhetően ismét előkerültek Fördős Zé kártyái és zsűritársait bizony ezúttal sem kímélte! Most Sárközi Ákos és Rácz Jenő is megkapta a magáét! Ákos főzéséből 30 perc „repült el”, Rácz Jenőnek pedig egy kézzel kellett villantania a konyhapultban. Ki látott már Michelin-csillagos séfet bokszkesztyűben főzni?
A Konyhafőnök kötényszerző napokkal folytatódik, ahol a zsűri eldönti, ki az, akit érdemesnek tart, hogy bekerüljön valamelyik séf csapatába. Egyre nagyobb a forróság a konyhában, a verseny tétje továbbra is 10 millió forint és A Konyhafőnök cím! Ez a fesztivál nem marad el!
Rácz Jenő még sosem ügyetlenkedett a konyhában… egészen idáig!
Kovács Kristóf kiakadt a versenyzőre: „Ez érdemtelen a kóstolásra is”
Jenő elszólta magát: mi van a séf és Handi között?