A jövő kutatónőinek üzent Karikó Katalin

Hírek

Több mint ötven előadó osztotta meg sikereit, kihívásait, meghökkentő történeteit a 2024-es Forbes Power Women’s Summit rendezvényen.

 

Szeretem, hogy évről évre megmutatjuk, mennyire fontos, hogy támogassák és inspirálják egymást a nők. Konkrét példákat és eszközöket tudunk nyújtani nekik, hogy azt az életet éljék, amit megálmodtak maguknak” – mondta el Galambos Márton, a Forbes főszerkesztője.

A Millenárison megrendezett Forbes Power Women’s Summit eseményen két színpadon követhették a résztvevők a beszélgetéseket, a magazin munkatársai mellett Winkler Nóra és Szabados Ágnes kérdezték az előadókat. A rendezvényen olyan korábban tabuknak vélt témákkal foglalkoztak, mint az önmegvalósítás, újrakezdés, nemek közti fizetéskülönbség, szexualitás tabuk nélkül, menopauza, szépségideálok, meddőség vagy az alkoholproblémák.

Az eseményen online, élőben jelentkezett be Karikó Katalin, aki arról is beszélt, hogy a díj elnyerése óta számos megkeresést kap különböző tudományos témákban:

Hogy Nobel-díjat kaptam, még nem jelenti azt, hogy mindent tudok. Sokan fordulnak hozzám különböző témákban, ami jól esik, de sajnos az esetek többségében nem én vagyok a megfelelő szakember a kérdések megválaszolására” – kezdte a Nobel-díjas kutatóbiológus, aki azoknak a nőknek is üzent, akiket inspirálhat a munkássága: „Fontos, hogy olyan párt válasszanak maguk mellé, akik támogatják őket és céljaikat, vágyaikat.

Epres Panni

A komolyabb témák mellett a szépség és a vidámság is fókuszba került, többek között Epres Panni nyűgözte le a közönséget, aki egy eddig kevésbé ismert oldaláról mesélt a látogatóknak. „Néha egészen harsány és idétlen tudok lenni, nagyon fontos a humor és a vidámság az életemben, ezt az énemet leginkább a közvetlen környezetem ismeri, de ők tudják, hogy bármikor kapható vagyok egy kiadós nevetésre” – árulta el.

 

SOCIAL MEDIA