A háború folytatódik, és a segítségünkre egyre nagyobb szükség van

Hírek Kiemelt

A United Way nemzetközi hálózata több, mint 131,000 ukrán menekültnek nyújtott életmentő segítséget Lengyelországban, Romániában, Magyarországon, Németországban, Hollandiában és Spanyolországban. Ebből 8000 embernek – főként nőknek és gyerekeknek – itt, Magyarországon.

 

“A United Way Magyarország és partnerei tevékenyen segítik az Ukrajnából menekülteket” – mondta el Adriány Kincső, a United Way Magyarország ügyvezető igazgatója. “A háború kezdetekor segélyalapot hoztunk létre azzal a céllal, hogy gyors és hatékony segítséget nyújtsunk az Ukrajnából hazánkba menekülő felnőttek és gyerekek alapvető szükségleteinek kielégítésében. Azóta is – a segélyalapon keresztül, illetve partnereinkkel és támogatóinkkal együttműködésben –, célzottan segítünk ott, ahol a leginkább szükség van rá. A kezdetekkor segélycsomagokat állítottunk össze, melyeket a felmerült igények szerint juttattunk el a legmegfelelőbb helyekre. Emellett több, mint 30 helyi civil kezdeményezést támogatunk 150 millió forinttal. Olyan civil kezdeményezéseket, amelyek a Magyarországon élő menekült családokat támogatják, biztonságos és békés körülményeket teremtve számukra.”

A Nemzetközi United Way közzétett egy beszámolót a magyar, lengyel, román, német, holland és spanyol United Way szervezetek ukrán menekültekért tett erőfeszítéseiről. A jelentés olyan tanulságokat is megoszt, amelyek a magyarországi civil szervezetek számára is hasznosak lehetnek. A jelentés itt olvasható (angol nyelven).

“Miközben a háború folytatódik, a United Way elkötelezettsége az Ukrajnából Magyarországra menekült gyermekek és családok mellett töretlen” – mondta el Adriány Kincső. „Arra összpontosítunk, hogy azoknak segítsünk újjáépíteni az életüket, akik Magyarországon maradtak.”

Adriány Kincső méltatta a magyarországi partnereket, akik támogatják a United Way menekülteket támogató tevékenységét, mint például az ExxonMobil Magyarország, az O&GD Central Kft. és számos egyéni adományozó. „Szerencsések vagyunk, hogy nagylelkű adományozók és nagyszerű partnerek segítik ezt a munkát” – mondta. „De ez a küzdelem még messze nem ért véget. A Magyarországra menekült ukrajnai gyermekek és családok még mindig hátrahagyott életük újjáépítésén dolgoznak. Mivel a háború folytatódik, nagyobb szükségük van a segítségünkre, mint valaha.”

2023-ban a menekültválságban érintett civilszervezeteket további pénzügyi támogatással, kapacitásfejlesztéssel (beleértve a készségfejlesztést, a legjobb gyakorlatok megosztását, a mentorálást és felügyeletet), valamint a tudásátadás és a szinergiák kiaknázásának elősegítésével tervezik támogatni.

 

Fotó: Tina Hartung/unsplash.com

 

SOCIAL MEDIA