A GroupM egyesíti két ügynökségi márkáját, itt az EssenceMediacom

Hírek Kiemelt

Világszerte 120 irodával indult el az EssenceMediacom. A GroupM legújabb és legnagyobb ügynöksége hivatalosan január 31-ével kezdte meg a működését.

 

Az EssenceMediacom a “breakthrough”-t, azaz az áttörést emeli gondolkodása középpontjába, és célja, hogy szakítva a régi media-, kreatív- és mérési-elemzési modellekkel új lehetőségeket és valóban integrált médiamegoldásokat mutasson fel a márkák számára.

Az ügynökségi hálózat világszerte 120 irodában 10 ezer munkatársat foglalkoztat Nick Lawson globális vezérigazgató irányítása mellett. Az EssenceMediacom az Essence performance, adat, analitika és kreatív technológia területeken felépített tapasztalatát egyesíti a MediaCom médiatervezési és stratégiai szaktudásával.

Az új ügynökség működésének középpontjában az EMOS, azaz az Essence Mediacom “operációs rendszere” áll majd, amely különféle eszközök és adatok moduláris rendszere. Az EMOS az Essence, a MediaCom és a GroupM legjobb megoldásait teszi elérhetővé az EssenceMediacom szakemberei és ügyfelei számára.

Az ügynökség ügyfelei közé tartozik az adidas, a Bayer, a Dell, a Google, a Mars, az NBCUniversal, a PlayStation, a Procter & Gamble, a The Coca-Cola Company és a Uber. Az EssenceMediacom globálisan összesen több mint 21 milliárd dollárnyi médiamegbízást kezel (forrás: COMvergence, 2021).

Nick Lawson, az EssenceMediacom globális vezérigazgatója elmondta: “Az egész folyamat kilenc hónapig tartott, és nagyon izgatott vagyok amiatt, hogy az Essence és a MediaCom egyesítése végre valóra vált.  Ügynökségünk alapját az embereink jelentik, és rendkívül elkötelezettek vagyunk aziránt, hogy folyamatos tanulást lehetővé tevő környezetet biztosítsunk számukra, ahol fejlődhetnek és a legjobbat hozhatják ki magukból. Nincs kétségem, hogy közösen, építve az analitikai, adat és technológiai készségeinkre, áttörésekhez fogjuk segíteni az ügyfeleinket.”

Christian Juhl, a GroupM globális vezérigazgatója hozzátette: “Az Essence mérés- és adatalapú DNS-ének és a MediaCom méretének és stratégiai szakértelmének kombinációja valami igazán egyedit képes a piacra hozni. A Mindshare, a Wavemaker és az mSix&Partners mellett az EssenceMediacom piacra lépésével tudjuk biztosítani, hogy minden márkatulajdonos és brand igényeire választ tudjunk adni. Személy szerint nagyon érdekel, hogy az EssenceMediacom elkötelezettsége az áttörést hozó megoldások iránt hogyan fogja formálni az elvárásainkat arról, hogy mi lehetséges az üzletben, a kultúrában és a marketingben annak érdekében, hogy értéket teremtsünk az ügyfeleink számára.”

 

 

SOCIAL MEDIA