Révész Richárd a Danone Magyarország Kft. új marketingvezetője

Karrier Kiemelt

Januártól Révész Richárd tölti be a Danone Magyarország Kft. marketing igazgatói posztját. A vezető 15 éves FMCG és gyógyszeripari tapasztalattal rendelkezik, eredményes szakember a stratégiai, valamint operatív marketing és a kereskedelmi menedzsment területén. Nemcsak Magyarországon, de Közép-kelet Európában és a skandináv országokban is számos sikert könyvelhetett el eddigi pályafutása során, olyan kihívásokat jelentő időszakokban is, mint a koronavírus-járvány vagy a gazdasági válság.

 

Tanulmányait a Debreceni Egyetemen végezte, közgazdász, később pedig marketing menedzsment szakon. A diplomája megszerzése után mint marketinges gyakornok kezdett a Danone-nál. 2007 és 2016 között a vállalat marketing részlegén, számos feladatkörben tett szert tapasztalatra. Ennek eredményeként 2016-tól kinevezték a vállalat cseh és szlovák piacának kereskedelemfejlesztési vezetőjévé. Ezt követően az akkor újonnan a vállalat portfóliójába került Alpro márka marketing- és értékesítési vezetőjeként irányította nemzetközi csapatát a cseh, a szlovák és a magyar piacokon.

A Danone-nál eltöltött több mint 10 év után 2 évet töltött a gyógyszeripar területén. 2021-ben a PHOENIX gyógyszeripari cégcsoport leányvállalatánál, a Parma Produktnál helyezkedett el, mint marketing- és kereskedelmi vezető, ahol nagyban hozzájárult a cég piaci pozíciójának megerősítéséhez.

2023 januárjától újra a Danone csapatát erősíti, ahol olyan presztízs értékkel bíró márkák stratégiai építését valósíthatja meg, mint az Activia, az Actimel, az Oikos, a Danone, a Danette, a Danonino, az Alpro, a Milupa vagy a Milumil.

Révész Richárd hisz a fenntartható növekedésben és értékteremtésben. „Megtisztelő érzés visszatérni a Danone-hoz, amelynek berkein belül évekig nevelkedtem. Az FMCG-ben és a gyógyszeriparban szerzett tapasztalataim bebizonyították számomra, hogy a két terület sok tekintetben hasonló kihívásokkal találkozik. A Danone mindkét szegmensben jelentős szereplő. Sikereket pedig csak akkor érhetünk el márkáink esetében – legyen szó tej- vagy növényi alapú termékekről, netán speciális gyógyászati célra szánt tápszerekről – ha egymástól tanulva olyan megoldásokat keresünk, amelyek fenntartható módon teremtenek értéket a termékeinket fogyasztók és a külső partnereink számára egyaránt.”

 

SOCIAL MEDIA