A grillezés élménye vegánoknak is elérhető

Hírek

Számos új ízzel készül az idei szezonra a SPAR Magyarország. A vállalat bicskei és perbáli húsüzemeinek köszönhetően 1000 tonna pácolt hús és 60 tonna steak kerül a SPAR és INTERSPAR áruházakba, ahol a grillre kerülő ételek mellett különféle grilleszközöket is beszerezhetnek a vásárlók. A vállalat kínálatában ezek mellett számos hazai kistermelői finomság is megtalálható.

 

„A nyárral beköszönt a grillszezon is, amely egyre népszerűbb hazánkban is a családok, baráti társaságok körében. Népszerűsége nem véletlen, tartalmas szórakozást jelent és a grillezés során egy kis odafigyeléssel szép sikereket érhetünk el. Ehhez a SPAR évek óta kitűnő minőségű grilltermékekkel járul hozzá, vállalatunk az idei évben is számos újdonsággal készül a szezonra. Folyamatosan bővítjük a vásárlói igényeknek megfelelően ezt a termékkört, amelyben megjelentek például vegán termékek és szép számmal megtalálhatóak a hazai kistermelők portékái is. Sőt, ma már akár egy teljes grill-, vagy bográcsszett és a hozzájuk szükséges minden eszköz megvásárolható a nagyobb áruházakban” – ismertette Maczelka Márk, a SPAR Magyarország kommunikációs vezetője.

Az idén húsz esztendős bicskei Regnum húsüzemből 2024-ben 1 millió kilogramm bontott marhahús és 20 millió kilogramm bontott sertéshús kerül az üzletekre. A perbáli üzem pedig 125 ezer kilogramm bontott marhahússal és 7 millió kilogramm bontott sertéshússal készül a szezonra. A húsok döntő többségében hazai forrásból érkeznek a húsüzemekbe. A SPAR minden húsüzemi terméke laktóz-, glutén- és szójamentes.

 

Új ízek is jönnek az idei szezonra

A kényelmes és azonnali sütögetést lehetővé tévő pácolt, előkészített húsokból az idei évben mintegy 1000 tonna, steak-féleségekből pedig 60 tonna kerül a SPAR és INTERSPAR áruházakba. A piaci és vásárlói igények figyelembevételével saját fejlesztésű receptúrákkal ízesítik a húsokat a pácolás során. A vásárlók körében a legkedveltebbek a paprikás és fokhagymás fűszerezésű húsok. A különleges ízek iránt nyitott vásárlók pedig sörös, juharszirupos, egzotikus, valamint olaszos ízesítéssel is találkozhatnak idén.

Az idei grillszezonra a kiszolgáló pultokban húszféle grill, és öt serpenyős termékkel készül a SPAR. A vállalat sertés csomagolt önkiszolgáló termékekből húsz grillterméket és egy hamburgert kínál.

A vegánoknak és a vegetáriánusoknak sem kell lemondaniuk a grillezés élményéről. Az idei kínálatban egy különleges vegán grillkolbász is megtalálható, amely május végétől a szezon végéig minden INTERSPAR hipermarketben és a nagyobb SPAR szupermarketekben kapható. A háromféle – natúr, füstölt és chilis – ízben elérhető SPAR BBQ grillsajtok pedig nemcsak a vegetáriánusoknak, hanem akár a húsfogyasztóknak is nagy élményt jelenthetnek. A füstölt grillsajt különlegessége, hogy természetes füsttel készül.

 

Hazai grilltermékek a Régiók Kincsei programban

A SPAR Magyarország hazai termelőket és kivállalkozásokat segítő programja a grillezés rajongóit is számos finomsággal várja. A különféle szószok, savanyúságok, befőttek, zöldségkrémek, borok és kézműves sörök kitűnő kiegészítői a grillezésnek – írják.

 

SOCIAL MEDIA