Fenntarthatóbb divat megfizethető áron?

Hírek Kiemelt

A Primark nemzetközi divat kiskereskedelmi vállalat megnyitotta első, a budapesti Arena Mallban található magyarországi üzletét. A megnyitón díszvendégként részt vett Írország magyarországi nagykövete, Ragnar Almqvist, aki üdvözölte a Primarkot a magyar piacon.

 

A Primark budapesti üzletnyitása jelentős mérföldkő a globális terjeszkedésben, mivel Magyarország a vállalat 17. piaca világszerte és a 6. Közép- és Kelet-Európában.

A több mint 3100 négyzetméternyi területű Primark üzlet az Arena Mallban első alkalommal kínálja a Primark darabjait, a legújabb divattrendeket és a mindennapi használati cikkeket a magyar vásárlóknak.

Az új üzletben a Primark továbbra is arra összpontosít, hogy fenntarthatóbb divatot kínáljon megfizethető áron. A ruháinak már most 55%-a újrahasznosított vagy fenntarthatóbb forrásból származó anyagok felhasználásával készül, és a márka azt is vállalta, hogy 2030-ra ezt az arányt 100%-ra emelik.

Maciej Podwojski, A Primark közép- és kelet-európai vezetője így nyilatkozott: „Hihetetlenül büszke vagyok arra, hogy megnyithatjuk első magyarországi üzletünk kapuit. A Primark ötéves közép- és kelet-európai fennállását ünnepeljük, és a ljubljanai üzletünk 2019. júniusi megnyitását követően nagy örömünkre szolgál, hogy immár hat piacon, 13 üzlettel és jelentős növekedési potenciállal működünk a régióban. Várjuk vásárlóinkat gyönyörű új üzletünkben, ahol Magyarországon először mutatjuk be egyedülálló Primark kínálatunkat. Szeretnék köszönetet mondani minden kollégámnak, akik fáradhatatlanul dolgoztak az üzlet megnyitójának előkészítésén, és a Primark nevében is szeretném kifejezni elismerésemet a nagykövetség képviselőinek és a helyi hatóságoknak a szívélyes fogadtatásért és az eddigi támogatásért.”

Ragnar Almqvist, Írország magyarországi, koszovói és montenegrói nagykövete hozzátette: A Primark világszerte ismert termékeik minőségéről és kivételes értékeiről. Számomra azonban, akárcsak a nagymamám számára, a Primark legnagyobb erősségei az értékei. A barátságos fogadtatás. Az embereik professzionalizmusa. Ezek olyan értékek, amelyeket az írek és a magyarok egyaránt osztanak.”

A budapesti nyitás mellett a Primark folytatja terjeszkedési terveit a közép- és kelet-európai régióban, és még ebben az évben üzleteket nyit Temesváron, a lengyelországi Bydgoszczban, valamint megnyitják második üzletüket Prágában.

 

SOCIAL MEDIA