A Deutsche Bahn 2038-ig fokozatosan kivonja az összes dízel buszát

Hírek Kiemelt

A Toyota Caetano Portugáliához tartozó CaetanoBus hatvan darab Toyota üzemanyagcellás hidrogénüzemű elektromos autóbuszt szállít majd a Deutsche Bahn buszrészlegének, a DB Regio Busnak. Az első H2.CityGold városi buszok egy éven belül forgalomba állnak.

 

A portugál székhelyű Toyota leányvállalat CaetanoBus és a Deutsche Bahn által aláírt szerződés a valaha volt legnagyobb hidrogénüzemű elektromos buszok szállítására vonatkozó szerződés Európában. A hatvan üzemanyagcellás városi busz megrendelése része a Deutsche Bahn azon törekvésének, hogy előmozdítsa klímasemleges vállalattá alakítását, összhangban azzal a célkitűzésével, hogy 2038-ig fokozatosan kivonja az összes dízel buszát. A DB Regio Bus a legnagyobb buszszolgáltató, amely Németországban évente mintegy 470 millió utast szállít.

 

Második generációs Toyota üzemanyagcellás technológia

A több márkanév alatt futó H2.City Gold egy alacsonypadlós könnyű hidrogénbusz alumínium karosszériával. 2024-től a Toyota üzemanyagcellás modul második generációjával szerelik fel őket. Ez a legújabb generáció kompaktabb, könnyebb, még hatékonyabb és nagyobb teljesítménysűrűséget biztosít, mint az előző. A CaetanoBus és a Toyota Motor Europe mérnökei azt is lehetővé tették, hogy az üzemanyagcella elemekből felszabaduló hő gyorsabban felmelegítse a buszt, és nagyobb kényelmet biztosítson a vezetőnek és az utasoknak.

 

A jövő abszolút zöld busza

A H2.CityGold buszok 12 méter hosszúak, 34 ülőhellyel és 47 állóhellyel rendelkeznek. Az utastérben nincs lépcső, és két méter széles teret kínál a kerekesszékek számára. Számos elektronikus biztonsági rendszer van beépítve, például arra, hogy figyelmeztesse a vezetőt járművekkel, gyalogosokkal vagy kerékpárosokkal való esetleges ütközésre. Egy hidrogén-tankolással a járművek 350 (téli) és 550 (nyári) kilométer közötti távot tudnak megtenni, így ideálisan helyettesítik a dízel buszokat városi és városközi útvonalakon.

 

A helyi hidrogén-ökoszisztémák felgyorsítása

A Toyota 2020 decemberében erősítette meg stratégiai szövetségét a CaetanoBusszal, amikor a Toyota Caetano Portugal a CaetanoBus közvetlen részvényese lett, hogy tovább bővítse fenntartható mobilitási megoldásait. A CaetanoBus és a TME is számos hasonló gondolkodású partnerrel működik együtt Európa-szerte annak érdekében, hogy infrastruktúrát és járműflottákat fejlesszenek a hidrogénmobilitás bővülésének felgyorsítása érdekében. Az ilyen partnerségek szükségesek a közlekedés széndioxid-mentesítésére és a hidrogénmobilitás számos alkalmazására vonatkozó közös ambíciók eléréséhez – írják.

 

SOCIAL MEDIA