A dm-nek köszönhetően 2 millió forint értékben újult meg a debreceni Faragó Utcai Óvoda játszóudvara

Hírek Kiemelt

Szeptember 20-án ünnepélyes keretek között vehették birtokba a gyerekek azokat az új kültéri játékokat, melyet a dm Nap gyermekei pályázatának fődíjasaiként nyertek. A 2 millió forint értékű nyereményből napvitorla, csúszda, rugós játék körhinta és csúszda is került az ovi udvarára.

Idén tizenharmadik alkalommal hirdette meg a dm a „Nap gyermekei” elnevezésű napvédelmi edukációs pályázatát hazai óvodák számára, hiszen a megfelelő napvédelem elsajátítását nem lehet elég korán elkezdeni.

Az ovisok feladata idén az volt, hogy készítsenek óriás társasjátékot az óvoda udvarán a napvédelem témájában, aminek segítségével játszva tanulhatják meg a helyes napvédelem alapjait! A játék elkészítése során fontos szempont volt, hogy figyeljenek a fenntarthatóságra! Pályázni az elkészült alkotások közös fotójával lehetett, amit 2023. április 3. és május 14. között a www.dm-egyuttegymasert.hu weboldalra kellett feltölteni. A szakmai zsűri egybehangzó véleménye alapján a fődíjat a Faragó Utcai Óvoda nyerte Debrecenből. Pályamunkájuk címe: Bújj az árnyékba. A játékot az udvaron található évek óta kihasználatlanul álló medencéből alakították ki, így a kert régóta üresen álló részét most ismét tudják használni a gyerekek.

Hittner Krisztina

A játszóudvart a dm képviseletében Hittner Krisztina PR és ügyfélszolgálati csoportvezető adta át az óvoda vezetőjének. Majd a gyerekek bemutatták a nyertes társasjátékot, és örömmel vették birtokba az új játékokat is. Hittner Krisztina beszédében elmondta: „Nagyon örülünk, hogy idén is sokan tartották fontosnak a napvédelem témáját. Mindig jó érzés személyesen látni az elkészült pályaműveket, és találkozni alkotó gyerekekkel. Az óvodák jövőre is számíthatnak a pályázatra, melyet a fenntarthatóság jegyében jövő tavasszal ismét kiírunk majd.”

A pályázaton idén több mint 600 óvoda indult. Minden pályázó óvoda garantált naptejcsomagban részesült a Garnier márka jóvoltából. A gyorsaságot is díjazta a vállalat. Az első 100 pályázó STABILO® woody 3 in 1 színes ceruza csomagot kap a STABILO jóvoltából. A csomag tartalma: 1 db 10 színből álló STABILO woody 3 in 1 sokoldalú színes ceruza készlet és 1 db 6 színből álló STABILO woody 3 in 1 DUO sokoldalú színes ceruza készlet volt. A pályaművekre 2023. május 15. és június 4. között bárki szavazhatott. A legtöbb közönségszavazatot elnyert 10 pályázó óvodai csoport értékes játék ajándékcsomagot kapott a Játéksziget jóvoltából. A csomagok olyan prémium kategóriás, tartós játékokat tartalmaztak, amelyek hozzájárulnak a gyerekek fejlődéséhez. A környezetbarát játékok mellett Montessori fejlesztő játékok szerepjátékok is helyet kaptak, mint pl. a Sylvanian Families szettek. A Nap gyermekei programhoz a Magyar Rákellenes Liga idén is csatlakozott, s szakmai partnerként segítette a dm kezdeményezését.

 

 

 

SOCIAL MEDIA