El Clásico: a Bernabeuban oktatta a Realt a Barcelona

Tejszínhub

Az El Clásico mindig futballünnep, még olyankor is, amikor egyik vagy másik nagycsapat nincs csúcsformában. De idén ősszel mind a most hazai pályán játszó Real Madrid, mind a Barcelona hetek óta fantasztikusan futballozik. Óriási meccsre volt kilátás. 

 

Az első félidőben nagy taktikai harc folyt, de viszonylag kevés esemény történt. Mindkét csapat hatalmas iramot diktált, de a kapuk nem forogtak igazán veszélyben. Hansi Flick lestaktikája igen kockázatos egy olyan kiválóan kontrázó csapat ellen, mint a Real, de ezúttal is bejött, a villámgyors madridi csatárok rendre lesen találták magukat, a bíró újra és újra visszafújta a támadásokat, amikor pedig Mbappé végre betalált, akkor a VAR lépett közbe.

Az első félidőben harc volt, a másodikban megjöttek a gólok is. Fordulás után igen gyorsan előnybe került a vendégcsapat. Az 54. percben Casadó remek labdával ugratta ki Robert Lewandowskit, aki 17 méterről kilőtte a bal alsó sarkot. Alig két perc múlva a lengyel ismét betalált, akkor Balde balról érkező pontos beadását fejelte a kapuba. Lewandowski a 66. percben végképp eldönthette volna a meccset, volna a találkozó, de Raphinha szép centerezése után a kapufát találta el. Újabb két perc elteltével Lewandowski Yamal passza után lőtt közelről a kapu fölé. A lengyel akár négy gólt is rúghatott volna.

A mérkőzés a 77. percben dőlt el végérvényesen, amikor Raphinha ugratta ki Yamalt, a csodatini pedig 10 méterről  a léc alá bombázott. A katalánok a 84. percben vitták be a kegyelemdöfést, amikor Inigo Martínez a saját térfeléről indította Raphinhát, a brazil pedig Lunyin fölött emelte a kapuba a negyediket.

A Real Madridnak ezzel 42 meccses bajnoki veretlenségi szériája ért véget, és hat ponttal lemaradt a Barcelona mögött. A katalánok három napon belül begyűjtötték a Bayern München és a Real Madrid skalpját, rúgtak 8 gólt, és csak egyet kaptak.

 

Pénteken játszották

Espanyol – Sevilla 0:2

Szombati meccsek 

Valladolid – Villarreal 1:2

Ray Vallecano – Alaves 1:0

Las Palmas – Girona 1:0

Real Madrid – Barcelona 0:4

SOCIAL MEDIA