54 éves korában elhunyt Matthew Perry, a Jóbarátok Chandler Bingje

Hírek Kiemelt

1994-ben, 25 évesen kapta meg Chandler Bing szerepét a Jóbarátokban, minden idők egyik legismertebb és legsikeresebb sorozatában. És bár karrierje során számos más sorozatban és rengeteg (jobb-rosszabb) filmben is játszott, mégis ez volt az a szerep, amellyel örökre összefonódott az élete – írja a 444.

 

Hogy mennyire volt ikonikus ez a szerethető, bénácska, de jóindulatú és szarkasztikus figura, azt a rajongóknak nem kell magyarázni, de talán jól érzékelteti, hogy ha rákeresünk Chandler legviccesebb pillanataira, csak angol nyelven több mint 18 millió találatot ad a Google, kevesebb mint 1 másodperc alatt.

Chandler megkerülhetetlen volt, amit talán a legjobban az a rajongói epizód mutat be, ami arról szól, milyen lenne a másik 5 jóbarát élete, ha meghalna.

 

1969-ben született Massachusettsben, de Kanadában, Ottawában nőtt fel, ahol együtt járt általános iskolába Justin Trudeau-val, a későbbi kanadai miniszterelnökkel. Tinédzserként költözött Los Angelesbe, ahol több sorozatban szerepelt, de nemzetközi sztárt a Jóbarátok csinált belőle. A Jennifer Aniston, Courteney Cox, David Schwimmer, Matt LeBlanc és Lisa Kudrow főszereplésével készült vígjáték minden idők egyik legsikeresebb sorozata lett – írja a HVG.

 

Fotó: Hollywood Reporter

 

SOCIAL MEDIA