430 nő juthat idén ingyenes online IT képzéshez

Hírek

A Hello IT! for Women program keretein belül az idei évben 430 nő juthat magasabb szintű digitális tudáshoz az INCO Academy, a Green Fox Academy és a Google.org együttműködésének köszönhetően. A program segítséget nyújt azoknak, akik saját ütemükben, online szeretnének új digitális készségeket elsajátítani minden előzetes tudás vagy ismeret nélkül.

 

A program azoknak a nőknek ajánlott, akik digitális alapokra szeretnék helyezni vállalkozásukat, az IT szektorban keresnek karrierlehetőséget vagy stabil tudásra szeretnék építeni további IT tanulmányaikat. A képzést bárki elvégezheti, előképzettség nem szükséges hozzá és felső korhatár sincs. Egyedül középszintű angol nyelvtudásra van szükség a tananyag feldolgozásához. A Hello IT! For Women teljes egészében online zajlik.

„A tehetség egyenlően oszlik meg a társadalomban, a lehetőségek azonban sajnos nem – legalábbis egyelőre. Éppen ezért dolgozunk együtt olyan helyi szervezetekkel, mint a Green Fox Academy, hogy a digitális készségek terén Európa-szerte felszámoljuk ezt a szakadékot. 2021-ben több száz nőnek segítettünk abban, hogy megtegyék az első lépéseket az informatikai karrier felé. Idén pedig a Google.org-nak köszönhetően büszkén folytathatjuk tovább munkánkat. Célunk, hogy biztosítsuk a magyar nők és az általuk támogatott közösségek számára a digitális ismeretekhez, képzésekhez és hálózatokhoz való hozzáférést és lehetővé tegyük a felgyorsuló digitális gazdaságunkban való sikeres karrierépítést” – mondta Van Anh Dam, az INCO vezetője.

„Napjainkban az IT ismeretek elsajátítása az egyik legjobb befektetés a nők számára. A Hello IT! for Women program olyan stabil alapokat biztosít a résztvevőknek, melyek jelentősen hozzájárulnak céljaik megvalósításához. Az első évben végzettek fele úgy nyilatkozott, hogy a tanulás nagy hatással volt karrierjükre. A Green Fox Academy alapítása óta nagy figyelmet fordítunk arra, hogy minél több nő számára teremtsük meg a digitális gazdaságba való bekapcsolódás lehetőségét, éppen ezért boldogok vagyunk, hogy olyan partnerekkel dolgozhatunk együtt, mint a Google.org és az INCO” – tette hozzá Anita Fachs, a Green Fox Academy magyarországi vezetője.

„A Hello IT! For Women fontos része a Google munkájának. Magyarországon immár több mint 100 000 embert segítettünk abban, hogy digitális készségeik fejlesztésével vállalkozásuk növekedjen, karrierjükben előrelépjenek vagy állást találjanak. A Google.org támogatásával, a Green Fox Academy-vel és az INCO Academy-vel közösen pedig idén is azért dolgozunk, hogy gyorsabb ritmusban fejlődjön és mindenki számára egyformán nyitottá váljon a digitális világ” – mondta Bíró Pál, a Google magyarországi vezetője.

 

A tananyagról, az oktatás módszeréről és a jelentkezésről részletes információ Green Fox Academy oldalán érhető el.

 

Fotó: Christina @ wocintechchat.com/unsplash.com

 

SOCIAL MEDIA