A Bullitt Group bemutatta a Motorola defy satellite linket

Hírek Márkák

A Bullitt Group a Lenovo vállalathoz tartozó Motorola Mobilityvel együttműködve bemutatta a Motorola defy satellite linket. A Bluetooth-eszköz bármely iOS vagy Android okostelefonhoz csatlakoztatva műholdas kapcsolatot biztosít.

 

„Nagy örömünkre szolgál, hogy a Motorolával együttműködve újabb innovatív megoldással bővíthetjük a defy termékcsaládot. A motorola defy satellite link a Bullitt Satellite Messenger szolgáltatással kombinálva mindenki számára elérhető és megfizethető műholdas üzenetküldést tesz lehetővé a már meglévő okostelefonon” – mondta Dave Floyd, a Bullitt társalapítója.

A Motorola defy satellite link egy könnyű, praktikus rögzítőhurokkal ellátott Bluetooth-kiegészítő. Kompatibilis Android vagy iOS készülékhez csatlakoztatva biztosít kétirányú üzenetküldést műholdon keresztül, valamint a helymegosztást és az SOS jelzés leadását, mindezt a Bullitt Satellite Messenger alkalmazással.

Az eszköz megfelel a Mil-Spec 810H szabványnak, valamint IP68-as minősítés szerint víz- és porálló. 600 mAh-s akkumulátora több napos használatra elegendő üzemidőt biztosít. Az eszközön fizikai SOS és helymeghatározó „bejelentkezés” (check-in) gomb található, így okostelefonon nélkül is képes ellátni ezeket a funkciókat.

 

Közvetlen műholdas technológia a kétirányú műholdas üzenetküldéshez

A Bullitt Satellite Messenger az első 3GPP szabványokon alapuló műholdas NTN vagy közvetlen műholdas kommunikációt alkalmazó üzenetküldő szolgáltatás. Az új Motorola defy termékcsalád a szolgáltatást a meglévő geostacionárius műholdakhoz való csatlakozáshoz használja. Így a meglévő, jól kiépített infrastruktúrán keresztül megfizethető és folyamatos lefedettséget biztosít.

A Motorola defy műholdas készülék Bluetooth segítségével csatlakozik az okostelefonhoz. Ezt követően a készülék közvetlen kapcsolatot létesít a föld felett 22 300 mérföldre lévő geostacionárius műholdakhoz, a Bullitt Satellite Messenger alkalmazással pedig szöveges üzenetek küldésére képes, amikor a mobil- és a Wi-Fi hálózat nem elérhető. A Bullitt Satellite Messenger alkalmazással nem rendelkező címzettek egyszerű SMS-ként fogadhatják az üzenetet meglévő telefonjukra. Válaszüzenet küldése a kapcsolódó Android vagy iOS alkalmazás letöltésével történhet. A műholdon keresztül küldött vagy fogadott üzenetek költségei a műholdas üzenetküldő előfizetési csomagjából kerülnek levonásra, a címzett részéről extra költség nem merül fel – írják.

 

SOCIAL MEDIA